ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μικτή Χορωδία Αλμυρού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

η-μικτή-χορωδία-αλμυρού-στο-μέγαρο-μου-529777

Το τριήμερο 3, 4 και 5 Μαΐου 2019, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αλμυρού, θα βρίσκεται στην ιδιαίτερη θέση, κατόπιν προσκλήσεως, να βιώσει καλλιτεχνικά μία από τις σημαντικότερες παρουσίες της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μεγάλη Αίθουσα συναυλιών Χρήστος Λαμπράκης), στα πλαίσια των σημαντικών καλλιτεχνικών δράσεων που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών και Χορωδιών Ελλάδος, στα πλαίσια του 11ου Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής.
Το σύνθημα της διοργάνωσης είναι: «Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών και φέτος… στο Μέγαρο Αθηνών»..!
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια αλλά και σε συμμετοχή Φεστιβάλ της Ελλάδος, με Διεθνή χαρακτήρα.

Μέσα στο διάστημα των τριών ημερών, πρόκειται να παρουσιαστεί ένας μεγάλος αριθμός τόσο Φιλαρμονικών όσο και Χορωδιακών Συνόλων, από Ελλάδα αλλά και Εξωτερικό, ξεκινώντας από την Παρασκευή το βράδυ, Σάββατο πρωί και βράδυ, έως και την Κυριακή το πρωί.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.000 καλλιτέχνες οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Το φεστιβάλ αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη των Αθηνών, ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και το διεθνές προφίλ της.

Παράλληλα προβάλλει την πόλη και τις επιχειρήσεις της, δεδομένου ότι καλλιτέχνες από άλλες ελληνικές πόλεις και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν. Έχουν δηλώσει συμμετοχή συγκροτήματα από το Βέλγιο, Κίνα, Βουλγαρία, Ρωσία, Σουηδία, Σλοβενία, Γεωργία, Ουκρανία, Κύπρο και Ελλάδα.

Ως ευαισθητοποιημένος καλλιτεχνικός σύλλογος, ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος αποφάσισε να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής: θα διαθέσει μέρος των εσόδων του σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κεντρικό σημείο του φετινού φεστιβάλ αποτελεί η ηθική και οικονομική στήριξη των παρακάτω συλλόγων: «Άγγελοι Γης», «Δώσε Ζωή» και «Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης».

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή και η ηθοποιός Ειρήνη Αμανατίδου. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρεια Αττικής, και του ΕΟΤ.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος έχει κύριο στόχο τη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής μέσω συναυλιών, φεστιβάλ, μουσικών σεμιναρίων χορωδιακής και ορχηστρικής μουσικής.

Η Τετράφωνη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αλμυρού, θα εμφανιστεί την Κυριακή ώρα 11.15 π.μ, θα ταξιδέψει στην Αθήνα με την αμέριστη στήριξη του Δήμου Αλμυρού, υπό την διδασκαλία και διεύθυνση της Μαέστρου Μαριάννας Σαμαρτζή αλλά και την συνοδεία των εκλεκτών μουσικών, Φρόσως Γαρδικλή στο Πιάνο, Άκη Μπουκουβάλα στην κιθάρα και Γιάννη Καμπουρίδη στο μπουζούκι, θα ερμηνεύσει ένα πρόγραμμα σε έργα Ελλήνων Συνθετών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου