ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Πήλια γη το ζωντανό παραμύθι»

πήλια-γη-το-ζωντανό-παραμύθι-533621

Εκθεση φωτογραφίας διοργανώνεται στο αρχοντικό Πορταριάς «The Lotus Tree»

Εκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πήλια γη το ζωντανό παραμύθι» διοργανώνεται έως τις 18 Μαΐου στο αρχοντικό Πορταριάς «The Lotus Tree» με έργα του Γιώργου Λεονταρά και με πρώτη συμμετοχή του Βασίλη Λεονταρά.

Ο Γεώργιος Λεονταράς γεννημένος στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας το 1966 δέχθηκε πολλές επιρροές από τον περιβάλλοντα χώρο, όπου μεγάλωσε με ιδιαίτερες ευαισθησίες στη φύση. Μετά τον επαναπατρισμό του άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία και σημαντικό κίνητρο υπήρξε η ενασχόλησή του με την προσκοπική κίνηση, η οποία και τον οδήγησε πιο κοντά στη φυσική ομορφιά του Πηλίου. Ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία από το 1984, παίρνοντας μέρος με επιτυχία σε διάφορους τοπικούς διαγωνισμούς. Συμμετέχει με σημαντικές διακρίσεις σε διάφορες φωτογραφικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, όπως το 500px.com, gurushots.com, pixoto.com, youpic.com, jpgmag.com.

Μαζί του σε αυτή την έκθεση και ο γιος του Βασίλης Λεονταράς γεννημένος στον Βόλο το 1997, ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και άρχισε να πειραματίζετε με τη φωτογραφία από τη μικρή ηλικία των 9 ετών. Επανήλθε στον φωτογραφικό χώρο το 2018 με πάθος και όρεξη για την καλλιτεχνική φωτογραφία. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη γωνία λήψης των κάδρων του με κοντινά πλάνα, χρησιμοποιώντας συνήθως ιδιαίτερες γωνίες λήψης και προσπαθεί να αποδώσει τη λεπτομέρεια και τη στιγμή όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται.

Σκοπός της έκθεσης είναι, πέρα από την καλλιτεχνική επικοινωνία και τη δημιουργική έκφραση των καλλιτεχνών, να καταδείξουν την υπέροχη φυσική ομορφιά της ζωής και δράσης μέσα στην υπέροχη φύση του Πηλίου. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η Πήλια γη αποτέλεσε πάντα μια απαράμιλλη ομορφιά φυσικού περιβάλλοντος, κάτι σαν ένα ζωντανό παραμύθι, που κέρδισε την ψυχή πολλών ανθρώπων.

Και οι δύο δηλώνουν την αγάπη τους για τη φωτογραφία με το παρακάτω απόφθεγμα. «Είμαι ένας απλός παρατηρητής, κάτοχος ενός ταπεινού εργαλείου, ενός μαγικού ψαλιδιού που μπορεί να κόψει κομμάτια χώρου και χρόνου από έναν κόσμο υπαρκτό, ξέροντας πως σε ένα εκατοστό εικοστό πέμπτο του δευτερολέπτου όλα μπορούν να περάσουν σε μια άλλη διάσταση».

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά έως τις 18 Μαΐου στις ώρες λειτουργίας του αρχοντικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου