ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συγκινητική ταινία στο Μεταξουργείο και στο «Αχίλλειον»

συγκινητική-ταινία-στο-μεταξουργείο-595854

Με την ταινία «Ο κύριος και η κυρία Αντελμάν» σε σκηνοθεσία Νικολά Μπεντός συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου στο «Αχίλλειον». Ωρα έναρξης 21.30. Πρωταγωνιστούν Ντοριά Τιλιέρ, Νικολά Μπεντός, Ντενί Πονταλιντέ, Πιέρ Αρντιτί.

«Ο κύριος και η κυρία Αντελμάν» είναι μια ολόδροση, ολόφρεσκη, αιχμηρή και φιλόδοξη δραματική κομεντί, που εξυμνεί τον ρόλο και την εμβληματική συμβολή μιας γυναίκας στη ζωή ενός άντρα.

Μετά τον θάνατο του διάσημου συγγραφέα Βικτόρ Αντελμάν, ένας δημοσιογράφος επισκέπτεται τη χήρα του, τη Σάρα Αντελμάν, με την ελπίδα να της αποσπάσει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της κοινής, συζυγικής τους ζωής.

Εγωκεντρική και ταραγμένη ψυχή, ο Βικτόρ αποδοκιμάζει και απορρίπτει τον μπουρζουαζισμό, ως αντίδραση στην εξέλιξη της σχέσης τους, της συζύγου του, καθώς ο ίδιος απολαμβάνει τη φήμη που του εξασφαλίζει η δουλειά του. Η γυναίκα που ήταν τόσο ελεύθερη και ανεξάρτητη, δίχως αναστολές, όταν την πρωτογνώρισε, τελικά τον οδηγεί στην πλήξη, τόσο που ο ίδιος να επιζητεί την προσοχή άλλων, ακόμα και πολύ νεότερων, γυναικών ή να επιθυμεί ακόμα και να δει την τελευταία στην αγκαλιά κάποιου άλλου. Ο τρόπος που ο Βικτόρ επιλέγει να κάνει τη Σάρα να υποφέρει είναι λες και σκόπιμα επιδιώκει να την πεισμώσει…

Αστεία, πανέμορφη, συγκινητική και τρομερά καλογραμμένη, το σενάριό της είναι η μεγάλη της δύναμη, η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Νικολά Μπεντός, γιου του κωμικού Γκι Μπεντός, αποτέλεσε μια αιφνιδιαστικά ευχάριστη έκπληξη στο πλαίσιο του 18ου φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου