ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή όπερας στο «Αχίλλειον»

προβολή-όπερας-στο-αχίλλειον-605294

Η σπάνια κωμωδία του Donizzetti «Το κορίτσι του Συντάγματος» παρουσιάζεται μεθαύριο Σάββατο 2 Μαρτίου στις 19.55 στο «Αχίλλειον» του Βόλου σε ζωντανή μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης.

Ακολουθεί η «Βαλκυρία» το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην πολυαναμενόμενη αναβίωση του δεύτερου μέρους της ρομαντικής τετραλογίας του κύκλου του δαχτυλιδιού του Wagner. Η εκπληκτική φετινή σεζόν της Met κλείνει το Σάββατο 11 Μαΐου με την προβολή για πρώτη φορά του σύγχρονου αριστουργήματος του Poulenc «Οι διάλογοι των Καρμελιτών».

Στο «κορίτσι του Συντάγματος» οι αστέρες του μπελκάντο, Pretty Yende και Javier Camarena ενώνονται σε μια πραγματική γιορτή φωνητικών πυροτεχνημάτων στη σκηνή της Met. Η έκπληξη που μας επιφυλάσσει σε αυτή την παράσταση η Met είναι η εμφάνιση της θρυλικής Kathleen Turner στην παγκόσμια πρεμιέρα της σε παραστάσεις όπερας, στον ομιλούντα ρόλο της δούκισσας του Κράκενθορπ. Ο Maurizio Muraro είναι ο λοχίας Σουλπίκιος και η Stephanie Blythe η αλλοδαπή μαρκησία του Μπέρκενφιλντ. Ο Enrique Mazzola διευθύνει.

«Το κορίτσι του Συντάγματος» είναι συμπαραγωγή της Metropolitan Opera, της Royal Opera House του Λονδίνου και της Wiener Staatsoper της Βιέννης και αφηγείται την ιστορία ενός ορφανού κοριτσιού που μεγαλώνει στο στρατόπεδο ενός στρατιωτικού Συντάγματος. Η πλοκή και οι κωμικές ιστορίες εμφανίζονται όταν αρχίζουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα της νεαρής και παράλληλα αποκαλύπτεται η πραγματική της ταυτότητα.

Μια σειρά από γλυκές μελωδίες του μπελκάντο συμπεριλαμβάνονται στο έργο, όπως και πολύχρωμα ντουέτα και υπέροχα τρίο των πρωταγωνιστών. Αποκορύφωμα των ερμηνειών που θα απολαύσουμε αποτελεί η άρια της πρώτης πράξης «Ah!, mesamis!», την οποία λίγοι τενόροι έχουν την τεχνική δυνατότητα να ερμηνεύσουν.

«Το κορίτσι του Συντάγματος» είναι συμπαραγωγή της Metropolitan.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com και το fbaccount@metingreece.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου