ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συγκλονιστική ταινία στο Μεταξουργείο και το «Αχίλλειον»

συγκλονιστική-ταινία-στο-μεταξουργε-607326

Με την ταινία «Lady Bird» σε σκηνοθεσία Γκρέτα Γκέργουιγκ συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στο «Αχίλλειον». Ωρα έναρξης 21:30. Πρωταγωνιστούν Σίρσα Ρόναν, Λόρι Μέτκλαφ, Μπίνι Φέλντστιν, Τίμοθι Σαλαμέ, Τρέισι Λιτς.

To σκηνοθετικό ντεμπούτο της Γκρέτα Γκέργουιγκ, μια τρυφερή, πικρή, αστεία, ειλικρινής ιστορία ενηλικίωσης που δεν βλέπεις απλώς, αλλά ζεις. Πέντε υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσά τους αυτές της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και α’ γυναικείου ρόλου για τη Σίρσα Ρόναν.

Σακραμέντο, Καλιφόρνια, 2002. Η 17χρονη Κριστίν Μακ Φέρσον, τελειόφοιτη στο τοπικό Καθολικό Γυμνάσιο, βάφει τα μαλλιά της ροζ, βαφτίζει τον εαυτό της «Lady Bird» και επιμένει φίλοι, γονείς και καλόγριες δασκάλες να τη φωνάζουν με το «δικό της» βαφτιστικό, παίρνει μέρος στη θεατρική ομάδα του σχολείου, ζει τους πρώτους έρωτες και τις πρώτες μεγάλες απογοητεύσεις, μοιράζεται μυστικά, ανασφάλειες κι απορίες για το σεξ με την κολλητή της, τσακώνεται μονίμως με τον μεγαλύτερο αδελφό της και πάνω από όλα ονειρεύεται ότι το κολέγιο θα την πάρει μακριά από αυτό τον μικρόκοσμο που «τίποτα δεν συμβαίνει».

Σε αυτό, βρίσκει εμπόδιο την πραγματίστρια μητέρα της. Τα οικονομικά τους δεν τους το επιτρέπουν. Ο πατέρας της έχει χάσει τη δουλειά του, εκείνη με τα ωράρια νοσοκόμας μόλις που τα βγάζει πέρα. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος. Βρισκόμαστε στην Αμερική, ένα χρόνο μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Ο φόβος και η διάχυτη παράνοια ροκανίζουν τις αντιστάσεις και την κοινή λογική. Η μητέρα της θέλει να την κρατήσει ασφαλή στη φωλιά της. Εκείνη όμως είναι ασυγκράτητη. Ανυπομονεί για τη ζωή της να ξεκινήσει. Η «Lady Bird» είναι έτοιμη να πετάξει…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου