ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολυπολιτισμικό ταξίδι

πολυπολιτισμικό-ταξίδι-648967

Ο Qafar Rzayev από το Αζερμπαϊτζάν παρουσιάζει έργα του στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Τον δικό του εικαστικό χώρο δημιούργησε ο Qafar Rzayev, καλλιτέχνης σύγχρονης τέχνης από το Αζερμπαϊτζάν, παρουσιάζοντας το έργο του από αύριο 23 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου.

Ο καλλιτέχνης καλεί τους φίλους του πολιτισμού να δοκιμάσουν την αποδοχή μέσω της εγκατάστασης με τον ίδιο τίτλο, που παρουσιάζει στο κοινό.

Πρόκειται για μια τολμηρή προσπάθεια που όχι μόνο προκαλεί τον θεατή να εγκαταλείψει αυτά που ήδη γνωρίζει και να κοιτάξει την τέχνη από μια διαφορετική οπτική γωνιά, αλλά ταυτόχρονα του επιτρέπει να κοιτάξει τον κόσμο μέσω από τα μάτια του Qafar. Ο νέος Αζέρος καλλιτέχνης έχει ζήσει τους τελευταίους μήνες στον Βόλο ως εθελοντής στο έργο WAVES II (We Are Volos EvS II) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και τώρα σε συνεργασία με την Ελενα Νικηφόρου (ζωγράφος, εμψυχώτρια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ) έχει ετοιμάσει αυτή την έκθεση για τους κατοίκους του Βόλου.

To έργο WAVES II χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης Erasmus+ 2014-20 με εθνική μονάδα συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα «Νεολαία» το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης – ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου