ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μία σπάνια όπερα ανεβαίνει στο «Αχίλλειον»

μία-σπάνια-όπερα-ανεβαίνει-στο-αχίλλ-665450

Σε ζωντανή μετάδοση η «Αντριάνα Λεκουβρέρ» του Francesco Cilea

Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» ξεκινά τις μεταδόσεις του 2019 με την ζωντανή μετάδοση της σπάνιας όπερας του Francesco Cilea «Αντριάνα Λεκουβρέρ» το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 19:55, στο «Αχίλλειον».
Η κορυφαία Anna Netrebko εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Met στον ρόλο της Αντριάνα Λεκουβρέρ, της μεγάλης Γαλλίδας ηθοποιού του 18ου αιώνα.

Ο Piotr Beczała στον ρόλο του αγαπημένου της, του ήρωα πολέμου Μαουρίτσιο. Ο Gianandrea Noseda διευθύνει την τραγωδία του Cilea σε σκηνοθεσία του Sir David McVicar, ο οποίος σε αυτή την νέα παραγωγή της Met τοποθετεί ιδιοφυώς μέρος της δράσης να εκτυλίσσεται σε μια αναπαράσταση ενός θεάτρου μπαρόκ.

Η διανομή ρόλων περιλαμβάνει την ανεπανάληπτη μέτζο σοπράνο Anita Rachvelishvili σαν πριγκίπισσα της Μπουγιόν, αντίζηλο της Αντριάνα για την καρδιά του Μαουρίτσιο. Το μοναδικό δίδυμο Netrebko – Rachvelishvili ξανασμίγει στη σκηνή της Met, μετά την ανεπανάληπτη ερμηνεία του στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της Aida & Amneris τον Οκτώβριο που μας πέρασε, στην πρεμιέρα του φετινού προγράμματος “TheMet: LiveinHD”. Το καστ συμπληρώνεται από τον Ambrogio Maestri σαν Μισονέ, πιστό φίλο της Αντριάνα, και τον Carlo Bosi στον ρόλο του διπρόσωπου Αββά.

Η Αντριάνα Λεκουβρέρ ήταν πραγματικό πρόσωπο που έζησε στο Παρίσι στις αρχές του 18ου αιώνα και στην σύντομη ζωή της αποτέλεσε ξεκάθαρα μια «σελέμπριτι» της εποχής της. Στις θεατρικές παραστάσεις που πρωταγωνιστούσε συνέπαιρνε το κοινό σε κάθε εμφάνισή της με τη φυσικότητα και την ειλικρίνεια που διέκριναν τις ερμηνείες της, σε μια εποχή που στα παριζιάνικα θέατρα επικρατούσαν πιο συντηρητικές πρωταγωνίστριες και ρόλοι. Παράλληλα, η προσωπική της ζωή πυροδοτούσε συνεχώς το ενδιαφέρον του κοινού με μόνιμα ερωτικά και επαγγελματικά σκάνδαλα, με αποκορύφωμα την ερωτική της σχέση με τον ήρωα πολέμου και θρυλικό καρδιοκατακτητή Μορίς Ντε Σαξ. Μια από τις πιο συζητημένες αντιζηλίες εκείνης της εποχής ήταν η διεκδίκηση του όμορφου στρατιώτη από την Αντριάνα και την πριγκίπισσα της Μπουγιόν, η οποία κατέληξε με ένα πραγματικά θεατρικό τέλος για την Αντριάνα, τη δηλητηρίασή της από την αντίζηλό της με ένα μπουκέτο βιολέτες.

Η Αντριάνα Λεκουβρέρ είναι συμπαραγωγή του Royal Opera House, Covent Garden του Λονδίνου, του Gran Teatre del Liceu της Βαρκελώνης, της Wiener Staatsoper, της San Francisco Opera και της L’Opéra National de Paris.

Η προπώληση εισιτήριων για τις παραστάσεις έχει ξεκινήσει.

Η παράσταση προβάλλεται με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους και διαρκεί 3,5 ώρες με 2 διαλείμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το https://www.metingreece.com/και τον λογαριασμό στο Facebook@metingreece.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου