ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ξεκινούν οι νέες παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου

ξεκινούν-οι-νέες-παραγωγές-του-δη-πε-θε-689797

Με δύο πετυχημένα έργα του ελληνικού ρεπερτορίου ξεκινά δυναμικά η φετινή θεατρική σεζόν για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Η πρώτη παραγωγή είναι το έργο των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου, «Δυόμισι ΦΟΝΟΙ κι ένα ΜΠΟΥΛΝΤΟΝΓΚ».

Η Πρεμιέρα προγραμματίζεται την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 στις 21:15, στο Θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής». Πρόκειται για μια έξοχη διασκευή, βασισμένη στο έργο του Ευγένιου Λαμπίς, «Η υπόθεση της οδού Λουρσίν». Δύο φιλικά ζευγάρια, μια υπηρέτρια, ένας υπαστυνόμος, ο αρχηγός της αστυνομίας, ένα γαλλικό μπουλντόγκ, ο φόνος μιας χορεύτριας, η κακόφημη συνοικία της οδού Λουρσίν στο Παρίσι, και μια σπάνια ασθένεια –η «κολάψους αναγραμμάτικους» – μπλέκουν τους πάντες σ’ ένα δαιμονικό γαϊτανάκι συνεχών, απρόβλεπτων, ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων.

Μια έξυπνη, σύγχρονη φάρσα, απ’ τους μαέστρους του είδους Μ. Ρέππα- Θ. Παπαθανασίου. Μια θεότρελη κωμωδία με γρήγορο ρυθμό, γεμάτη εκπλήξεις, δολοφονίες, ανατροπές, μυστήριο, κι απίθανες συμπτώσεις. Κι όπως λένε και οι συγγραφείς: «Πόρτα ανοίγει, πόρτα κλείνει και οι ήρωες της φάρσας χάνουν τα ρούχα τους, τα λόγια τους, τις συζύγους τους, τη φωνή τους, την κοινωνική τους υπόσταση, χάνουν τ’ αυγά και τα πασχάλια».

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, Γρηγόρη Γαλάτη, η σκηνογραφία στον Αλέξανδρο Ψυχούλη, η μουσική επιμέλεια στον Τόλη Κόκκινο και τα κοστούμια στην Ασπασία Μπότα. Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης: Νιόβη Κωστοπούλου, Απόστολος Τσιρώνης, Βιβή Νικοπούλου, Γιάννης Κοτσαρίνης, Σύνθια Μπατσή, Βλάσσης Ζώτης.

Μετά την πρεμιέρα του έργου η επόμενη παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 21:15. Από την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου του νέου έτους θα ακολουθήσουν νέες παραστάσεις στο Θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής» και συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 και κάθε Κυριακή στις 20:00.

Η δεύτερη παραγωγή είναι το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ». Ανέβηκε πρώτη φορά στην Αθήνα το 2011 με μεγάλη επιτυχία. Ένας εκπληκτικός μονόλογος, μια φλοίδα ζωής που τα περιέχει όλα. Πίκρα, γλύκα, συγκίνηση, γέλιο, τρυφερότητα, έρωτα. Μέσα από το μονόλογο-εξομολόγηση της Ερατούς, παρουσιάζεται ο αγώνας μιας γυναίκας για να ανακτήσει την αξιοπρέπεια και το σεβασμό που της στέρησαν η καταπιεστική νοοτροπία της επαρχίας και η βαναυσότητα πατέρα και συζύγου.

Η σκηνοθεσία ανήκει στην Άννα Μακράκη, η σκηνογραφία στον Αλέξανδρο Ψυχούλη και η μουσική επιμέλεια στον Τόλη Κόκκινο. Βοηθός σκηνοθεσίας είναι η Συνοδή Φουκαλά. Πρωταγωνιστεί η Μπέττυ Νικολέση.

Η Πρεμιέρα της παράστασης προγραμματίζεται το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 στις 21:30, στο «Μικρό Αχίλλειον». Μετά την πρεμιέρα του έργου η επόμενη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 21:30. Οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν στο «Μικρό Αχίλλειον» από την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη στις 21:30 και κάθε Κυριακή στις 20:00.

Οι νέες παραγωγές εντάσσονται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2018-2020 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Πληροφορίες-προπώληση εισιτηρίων στο «Δίαυλο» (Σκενδεράνη 11, τηλ. 2421033692) και στο Ταμείο του Θεάτρου (2421027441). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2421082358, 2421082870 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.doepap.gr και τη σελίδα μας στο facebook «Τέχνες στο Βόλο» & «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου