ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εμμετρες «Εξόριστες σκέψεις» του Δημήτρη Κουτσιφέλη

εμμετρες-εξόριστες-σκέψεις-του-δημ-693848

Παρουσιάζεται στον Βόλο την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου η ποιητική συλλογή

Ενδόμυχες σκέψεις, καθημερινά ερεθίσματα και καλλιτεχνικές ανησυχίες καταγράφονται έμμετρα στην ποιητική συλλογή του Δημήτρη Κουτσιφέλη με τίτλο «Εξόριστες σκέψεις», που παρουσιάζεται την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στον πολυχώρο τέχνης ωδείου Φουντούλη – Gallery X, που βρίσκεται στη διεύθυνση Ανθίμου Γαζή 107 – Χατζηαργύρη, στον Βόλο. Παρουσιάζουν οι Ελενα Τζελέπη καθηγήτρια του Τμήματος ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Φιλαρέτη Βυζαντίου ποιήτρια. Απαγγέλει η ηθοποιός Μπέττυ Νικολέση και συντονίζει η συγγραφέας Μαρία Ζαχαριά.

Με αφορμή την επικείμενη παρουσίαση, ο Δημήτρης Κουτσιφέλης μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την ενασχόλησή του με την ποίηση, που μετρά αρκετά χρόνια και όπως υπογράμμισε η συγκεκριμένη ενότητα «περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα, τον χρόνο, την εξέγερση και τον θάνατο». Παράλληλα υπογράμμισε ότι « τα ποιήματά μου εκφράζουν τις δικές μου απόψεις για αυτά τα θέματα. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα ποιήματά μου είναι στοχαστική ποίηση».

Γνώστης των θετικών επιστημών, ως ηλεκτρολόγος – μηχανικός, ο κ. Κουτσιφέλης, ο οποίος εργάζεται επί πολλά χρόνια στη ΔΕΥΑΜΒ, υπογραμμίζει ότι ακόμη και πεζή καθημερινότητα έχει ποιητικές εκφάνσεις.

«Γράφω εξαιρετικά λιτά και νομίζω ότι τα ποιήματα ένα προς ένα, αποδίδουν μια διαφορετική πλευρά αντιμετώπισης της καθημερινότητας», σημειώνει ο ίδιος, ενώ προσθέτει ότι «κάθε γεγονός ολοκληρώνεται ή αποκτά όλη του την αξία, όταν μπει κάποιος στον κόπο, ενδεχομένως ο καλλιτέχνης, ο συγγραφέας, ο ποιητής, ο ζωγράφος, ο σκηνοθέτης, να αποδώσει στο γεγονός την αισθητική του αφομοίωση της πραγματικότητας».

Κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι οι έννοιες των μαθηματικών και της φυσικής «εμφανίζονται στα ποιήματά μου με μια πυκνότητα και είναι ένας καλός τρόπος για να αποδοθεί η ακρίβεια των λεγομένων».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου