ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου με πρωτότυπο τρόπο

παρουσίαση-βιβλίου-με-πρωτότυπο-τρόπ-829183

-Όλα αυτά που θα ακούσετε δεν συνέβησαν ποτέ. Ο τόπος δεν υπάρχει, ούτε ο χρόνος. Μόνο τα πάθη των ανθρώπων. Μόνο αυτά είναι αληθινά και έρχονται από παλιά και στοιχειώνουν νέα πρόσωπα κάθε φορά. Τούτη η ιστορία μιλά για ανθρώπους που καταπίνει ο ένας τον άλλον. Μιλά για ένστικτα και για παραμορφωμένες ψυχές.

Ξέρετε πόσο βασανιστικό είναι αυτό; Να έχεις μέσα στο μυαλό σου τόσους ανθρώπους; Τόσους ψιθύρους; Να πρέπει να τους ακούς με προσοχή; Να μην τους αδικήσεις; Να σου λένε: “Ξαναγράψτο, δεν είναι έτσι…είναι πιο σκληρό. Γιατί φοβάσαι;”

“Δεν είναι η κατάλληλη λέξη. Βρες τη σωστή”

“Κοίτα γύρω σου…όλα υπάρχουν. Εσύ δεν θα γράψεις παραμύθια”.

Και αυτός ο διάλογος είναι καθημερινός. Και τους κουβαλάς μαζί σου. Έχουν άποψη ακόμη και για τη καθημερινότητά σου. Είναι απαιτητικοί, μέχρι να ικανοποιηθούν απόλυτα. Μετά λύνονται οι αλυσίδες από μόνες τους.

Έτσι θα ξεκινήσει η παρουσίαση των βιβλίων της Μ. Ζαχαριά την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στις 19.00 το απόγευμα στο Public Βόλου.

Η παρουσίαση θα γίνει με ένα πρωτότυπο τρόπο καθώς η ίδια αποφάσισε να δραματοποιήσει αποσπάσματα των βιβλίων της τα οποία θα αποδώσουν θεατρικά ηθοποιοί της Πειραματικής Σκηνής Ν. Ιωνίας Βόλου και μέλη της θεατρικής ομάδας ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Η συγγραφέας λοιπόν θα βρεθεί σ’ ένα διάλογο με το κοινό και τους ήρωες των βιβλίων της.

Τις Μαινάδες θα ενσαρκώσουν οι Θάλεια Κόγκα και Δημήτρης Πανταζής (Πειραματική Σκηνή Ν. Ιωνίας Βόλου) και Βέρα Βελετζάκου, Αναστασία Κουρεντζή, Δήμητρα Χατζηθάνου (ΕΛΜΕ).

Την Μο (μου) ερμηνεύει η Ασπασία Σπυροπούλου και τον “ποιητή” της ο Κώστας Γιάνναρος (ΕΛΜΕ).

Οι πρόβες γίνονται καθημερινά υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση των Δ. Πανταζή και της Κ. Δανιηλίδου, έχοντας ένα κοινό στόχο: Να αποδοθεί όσο το δυνατόν ακριβέστερα ο κάθε χαρακτήρας και η ατμόσφαιρα των βιβλίων.

Το καλωσόρισμα στο βιβλιοπωλείο του Public ανέλαβε ο δημοσιογράφος Σ. Πολύζος. Οι Μαινάδες με τα μαύρα τους και η Μο με το κατακόκκινο χρώμα που τη στοιχειώνει θα σας περιμένουν να τις αφουγκραστείτε και να αποδώσετε “το δίκιο” γιατί όπως σημειώνει και η συγγραφέας στον επίλογο της:

Φτάνει…πέθαναν πολλοί…άλλοι αφέθηκαν στη μοίρα τους, άλλοι την άρπαξαν απ’ τα μαλλιά και όρισαν τις ζωές τους. Επέλεξαν. Κάθε επιλογή και πράξη έχει και τις συνέπειές της.

Όλοι θέλησαν το δίκιο…έπραξαν σύμφωνα με το δίκιο που είχε ο καθένας μέσα του. Σύμφωνα με την αλήθεια του.

Η αλήθεια δεν είναι ποτέ μια”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου