ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παραδοσιακό γλέντι στο «Ergon Showground»

παραδοσιακό-γλέντι-στο-ergon-showground-836210

Η Θράκη συναντάει αύριο την Κρήτη στο «Ergon Showground»

Η Θράκη και η Κρήτη συναντιούνται στον Βόλο στην μουσική εκδήλωση που διοργανώνεται αύριο Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 9.30 μμ στο Ergon Showground Event Hall στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα. Το παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά» πλαισιώνεται από τους μουσικούς Κώστα Βλάση – λύρα, Μιχάλη Λιονάκη λαούτο – τραγούδι και Αγγελο Σπαχή – λαούτο.

Το μουσικό παραδοσιακό συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά» πρωτοεμφανίστηκε το 2007. Αποτελείται από όργανα αρχέγονα, συνυφασμένα εδώ και χιλιάδες χρόνια με τη Θράκη, βαθιά ριζωμένα στην παράδοση και μνήμη των ανθρώπων, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του κύκλου της ζωής των Θρακιωτών.

Η προσήλωση στον αυθεντικό τρόπο έκφρασης του μουσικού ιδιώματος της Θράκης παντρεύεται με την ανάγκη για σύνθεση και τις σύγχρονες ενορχηστρώσεις, γεννώντας το αμάλγαμα που προσδιορίζει με ακρίβεια το μουσικό ύφος της «Ζυγιάς». Το ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει τραγούδια από κάθε περιοχή της περιοχή της Θράκης, Βόρεια, Ανατολική και Δυτική, δίνοντας έμφαση τόσο σε ανέκδοτα τραγούδια όσο και στο ιδιαίτερο ηχόχρωμα που χαρακτηρίζει κάθε περιοχή. Η τιμή κάρτας είναι 15 ευρώ με απεριόριστο ποτό και κρύο πιάτο.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου