ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση ζωγραφικής στο Νοσοκομείο Βόλου

εκθεση-ζωγραφικής-στο-νοσοκομείο-βόλ-730826

Στην αίθουσα υποδοχής του «Αχιλλοπούλειου» η εικαστική συλλογή του Ευθύμιου Βαρλάμη για τον Αγιο Λουκά

Αφιερωμένη στον «Αγιο Λουκά το μυστήριο φως της δημιουργίας» είναι η συλλογή του αείμνηστου ζωγράφου Ευθυμίου Βαρλάμη, που εγκαινιάζεται αύριο Τρίτη 23 Οκτωβρίου στις 19.00 μέσα στον χώρο ενός νοσοκομείου.

Η έκθεση παρουσιάζεται στην αίθουσα υποδοχής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο», μέρος της οποίας κατάλληλα ετοιμάστηκε ώστε να υποδεχθεί δεκατέσσερα μεγάλων διαστάσεων έργα ζωγραφικής, μετά από συνεργασία της «Μαγνήτων Κιβωτός» με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου. Με τη συνεργασία αυτή, παρουσιάζεται ο Αγιος Λουκάς ο ιατρός μέσα στον φυσικό του χώρο, το νοσοκομείο, όπου ως χειρουργός έσωσε τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων του.

Σκοπός της έκθεσης, που αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, είναι κοινωνικός και γίνεται μέσα στο νοσοκομείο, για να δώσει ελπίδα και θάρρος στους ασθενείς, τους συγγενείς και όλους τους ανθρώπους που περνούν μία δοκιμασία. «Είναι ένα ερέθισμα να μάθουμε περισσότερα και να γνωρίσουμε αυτόν τον Αγιο για να τον μιμηθούμε ως προς τη δύναμη της πίστης του και ως προς την επαγγελματική του ευσυνειδησία ως χειρουργού γιατρού» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Συνδιοργανωτές της έκθεσης είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου και οι «Ιατροί της Αγάπης», ενώ την επιμέλεια έχει το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας και το Μουσείο Τέχνης Βάλντφιρτελ (Kunstmuseum Waldviertel) Schrems Αυστρία.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι μετά την παρουσίαση στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, η συλλογή έχει προσκληθεί επίσημα και προγραμματίζεται να παρουσιασθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας στο ξενοδοχείο «Χίλτον» στην Αθήνα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου