ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσική πανδαισία με τον «Ιαμβο»

μουσική-πανδαισία-με-τον-ιαμβο-790125

Μια εξαιρετική μουσική βραδιά με το μουσικό σύνολο «Ιαμβος» θα προσφέρει για άλλη μία χρονιά στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων στο λιμανάκι της Κάτω Γατζέας αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 στις 21.00 ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Γατζέας, ο οποίος είναι γνωστός για τις συνεχείς προσπάθειες φροντίδας και εξωραϊσμού της περιοχής, αλλά και για τις πολιτιστικές του δράσεις.

Το μουσικό σύνολο «Ιαμβος», έχοντας κλείσει ήδη 26 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και συνεχούς δημιουργίας στα μουσικά δρώμενα της περιοχής μας αλλά και ευρύτερα, εντός και εκτός Ελλάδας, θα παρουσιάσει γνωστές και αξέχαστες μελωδίες, ελληνικές και διεθνείς επιτυχίες, για παλιότερους και νεότερους, με τον γενικό τίτλο, «Memories».

Μαζί τους θα είναι οι υπέροχες φωνές της Κατερίνας Αποστολοπούλου και της Τζένης Χατζηδήμου, καθώς και σε έκτακτη συμμετοχή η Μιμή Πάτρα. Το σχεδόν ολόγιομο καλοκαιρινό φεγγάρι θα συντροφεύει το όμορφο αυτό ταξίδι.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το μουσικό σύνολο

Ο «Ιαμβος» αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), δρ. Σέβη Μαζέρα (πιάνο) και Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο), ενώ δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από το 1992.

Τα τελευταία χρόνια ανάπτυξε έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα και στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις όπως :

– Στην ετήσια επίσημη θρονική εορτή του Πατριαρχείου τον Μάιο του 2011 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’.

– Στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ταινιών στο Λονδίνο.

– Στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών «Withoutborders» μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού του διευθυντή όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα ανάμεσα από 15 χώρες με ένα καθαρά ελληνικό πρόγραμμα, στο παλάτι «Balchik» στην Βάρνα της Βουλγαρίας.

– Εμφάνιση στη διάσημη SaladelCapitolo του Φλαγγιανού Κολεγίου στην Βενετία με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Ανάπτυξης μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας της Βενετίας.

– Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

– Στο Ευγενίδειο Ίδρυμα (Πλανητάριο) στην Αθήνα σε αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη».

– Στο Μεσογειακό Κέντρο Χανίων, μετά από επίσημη πρόσκληση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης.

Έχει επίσης εμφανιστεί σε «ιστορικές» αίθουσες συναυλιών, όπως αυτή του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στο κέντρο της Αθήνας και την περίφημη Εξωραϊστική Λέσχη στον Βόλο καθώς και σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής (Βόλος 2006), Δεληγεώργεια 2008 – «Αργοναύτες», εορτασμοί για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, «Πολιτιστική Μεσογειάδα 2010» κ.ά.

Τα μέλη του «Ιαμβου είναι διπλωματούχοι σολίστ με πολύ καλές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και στον τομέα της επιστήμης της Μουσικολογίας και των Ανώτερων Θεωρητικών. Στο ενεργητικό τους έχουν ατομικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπράξεις ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και με διάφορα σύνολα Μουσικής Δωματίου, κάποια από τα οποία είναι ιδρυτικά μέλη. Έχοντας ως βάση την πόλη του Βόλου ζουν και διδάσκουν στο Μουσικό Σχολείο του Βόλου και σε σχολεία και ωδεία της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου