ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Βόλο

ευρωπαϊκή-γιορτή-της-μουσικής-στον-βό-821983

Σειρά συναυλιών προγραμματίζεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, που έρχεται και πάλι στον Βόλο την Πέμπτη 21 Ιουνίου, τη μεγαλύτερη μέρα του έτους. Πληθώρα από συναυλίες και δράσεις πολιτισμού, πάντα χωρίς είσοδο, συνθέτουν το πρόγραμμα που απαρτίζεται από δράσεις δημοτικών συνόλων, ιδιωτικών πρωτοβουλιών και συλλογικών συνεργιών, και υπόσχεται να μας βγάλει στον δρόμο με αφορμή πολιτιστική. H πόλη γεμίζει νότες, γεμίζει μουσική και δημιουργία.

Ακολουθώντας το ανοικτό κάλεσμα συμμετοχών, προέκυψαν δεκάδες συμμετοχές από σχήματα και καλλιτέχνες όλων των ειδών από όλη την Ελλάδα.

Φέτος για πρώτη φορά η φόρμα υποβολής συμμετοχής έγινε με ένα ενιαίο τρόπο σε κάθε πόλη από τις 45 που συμμετέχουν στη Γιορτή, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα κοινό database που μοιράζεται το δίκτυο των συνεργαζόμενων κατά τόπους συντονιστών. Αποτέλεσμα, η μεγαλύτερη σε έκταση ανοικτή συμμετοχή στη μεγάλη Γιορτή.

Στο πλαίσιο των φετινών δράσεων που ενώνουν σημεία της πόλεις με διάφορα είδη μουσικής και ανερχόμενους ή και γνωστούς καλλιτέχνες στην ίδια σκηνή, θα υπάρχουν δεκάδες δράσεις εκ των οποίων οι χαρακτηριστικότερες: Συναυλία της Καμεράτας Νέων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου στην παραλία του Βόλου, εκδήλωση στον χώρο του Τσαλαπάτα με τη σύμπραξη του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν & Σ Τσαλαπάτα, εμφάνιση στην παραλία του Βόλου το Σάββατο 23 Ιουνίου της αγαπητής Μαρίζας Ρίζου στο ντεμπούτο της στην πόλη, παρέλαση με ορχήστρα 42 πνευστών Schlossruugger από την Ελβετία που θα παραμείνουν στην πόλη για 4 ημέρες, εμφάνιση του Δημήτρη Αποστολάκη (Χαΐνηδες) στον πεζόδρομο πίσω από το Επιμελητήριο, blues και rock στα στενά της Κουμουνδούρου και Τάκη Οικονομάκη, jazz σουαρέ σε rooftop πάνω από την πόλη, Dj parties στα Παλιά και αρκετές ακόμα δημιουργικές νότες..

«Ολα τα events είναι χωρίς αντίτιμο και μας προσκαλούν να συμμετάσχουμε, να τα παρακολουθήσουμε και να περιπλανηθούμε – μια πραγματική αφορμή να αφήσουμε τις όποιες δυσκολίες και να ανοίξουμε την πόρτα, να μετατρέψουμε τις σκέψεις σε χαμόγελα και την παρουσία μας στον δημόσιο χώρο σε πραγματική γιορτή. Γιατί όταν η Μουσική γιορτάζει είμαστε όλοι καλεσμένοι και μόνο η μουσική μπορεί να μας ενώσει όλους» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Οι εκδηλώσεις, που είναι μια συνδιοργάνωση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου – Αντιδημαρχία Πολιτισμού, τελούν υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας και Β. Σποράδων.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι μια σύμπραξη της μη κερδοσκοπικής εταιρείας πολιτισμού Plenty και συμμετέχουν δημιουργικά το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, το Φεστιβάλ Βόλου και άτυπες ομάδες με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου