ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περιοδεύουν «Οι Ηλίθιοι»

περιοδεύουν-οι-ηλίθιοι-378

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η νέα θεατρική παραγωγή της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον, ένα αριστούργημα της σύγχρονης παγκόσμιας δραματουργίας, που παίζεται διαρκώς εδώ και 35 χρόνια σε όλο τον κόσμο, ακολουθεί η περιοδεία της παράστασης.

Οι σταθμοί της περιοδείας είναι οι εξής: Σκόπελος Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Ιουνίου στις 21:00 στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Σκοπέλου, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκοπέλου. Είσοδος ελεύθερη.

Αλμυρός την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 21:00 στο «Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού», σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού. Είσοδος ελεύθερη.

Λάρισα την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 21:00 στο Κηποθέατρο «Αλκαζάρ» της Λάρισας. Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο «Καλτσάς» Παπαναστασίου 57, Λάρισα, τηλέφωνο 2410532555.

Η σκηνοθεσία του έργου, που ανεβαίνει σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ, ανήκει στον Γρηγόρη Γαλάτη και την Μπέτυ Νικολέση, η σκηνογραφία στον Αλέξανδρο Ψυχούλη, η επιμέλεια κοστουμιών στην Ασπασία Μπότα και τον Αλέξανδρο Ψυχούλη και η μουσική στον Τόλη Κόκκινο. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βλάσσης Ζώτης, Γρηγόρης Γαλάτης, Θανάσης Ζέρβας, Γιάννης Κοτσαρίνης, Νιόβη Κωστοπούλου, Σύνθια Μπατσή, Μπέτυ Νικολέση, Μπάμπης Παυλίδης και Αποστόλης Τσιρώνης.

Οι σκηνοθέτες της παράστασης σημειώνουν πως πρόκειται για «Ένα ευφυές θεατρικό παραμύθι, γραμμένο με παιγνιώδη και παρωδιακή διάθεση, μία έξυπνη φάρσα, μία σύγχρονη παραβολή, που μιλάει με άκρως ανάλαφρο και χιουμοριστικό τρόπο για τον φόβο, την υποταγή, τις προκαταλήψεις, την άγνοια, τις δεισιδαιμονίες, τη χειραγώγηση των ανθρώπων. Στο τέλος, ο έρωτας δίνει τη λύση. Αντιστρέφοντας την αρχαία παροιμιακή φράση, θα λέγαμε, εκ του εράν το οράν».

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2017 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου