ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Κεραμιδόγατοι» στην σκηνή

κεραμιδόγατοι-στην-σκηνή-22426

Οι «Κεραμιδόγατοι» παρουσιάζουν το θεατρικό έργο, «Θαυμαστή Μπαλωματού», στο «Αχίλλειο» μεθαύριο Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαΐου στις 9 το βράδυ.

Το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, παρουσιάζεται σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια της Εφης Σταυροθεοδώρου, ήχο – φωτισμούς από τον Αντώνη Μήλιο, σκηνικά – κοστούμια από την Θεατρική Ομάδα «Κεραμιδόγατοι». Επιμέλεια αφίσας-προγράμματος: Βιβή Χαμηλού

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αφροδίτη Ζωγράφου, Αλέξανδρος Καραμπάσης, Μαίρη Κρικελά , Βασίλης Γιαννουλάκης, Γιώργος Κανελλόπουλος, Γιώργος Γεροβασίλης, Βιβή Χαμηλού, Ελενα Ψαθά, Θανάσης Γιαννουλάκης, Βανέσσα Κοντούρη, Γιώργος Νάνος.

«Η Θαυμαστή Μπαλωματού» (έργο γραμμένο το 1930) είναι μια λαϊκή κωμωδία που συγγενεύει πολύ με την Κομμέντια ντελ’ Αρτε και το κουκλοθέατρο. Το θεατρικό αυτό έργο διαδραματίζεται σε μια κωμόπολη της Ισπανίας και πραγματεύεται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που παντρεύεται έναν ηλικιωμένο μπαλωματή (τσαγκάρη) από συνοικέσιο. Τα προβλήματα σ’ αυτό το γάμο φαίνονται από πολύ νωρίς! Η Μπαλωματού, γεμάτη νιάτα, ενεργητικότητα και απαιτήσεις βάζει σε δοκιμασίες τη συζυγική σχέση, την οποία επιβαρύνει σημαντικά η γεμάτη ίντριγκες, κακίες, ζήλιες και κουτσομπολιά παρέμβαση της γειτονιάς! Έπειτα από μια μεγάλη κρίση, ο Μπαλωματής εγκαταλείπει τη συζυγική στέγη.

Πώς θα επιβιώσει η νεαρή Μπαλωματού; Πώς θα συνεχίσει τη ζωή του ο Μπαλωματής που ποτέ δε σταμάτησε να αγαπά και να επιθυμεί τη γυναίκα του; Τι ρόλο θα παίξουν οι αρχές του τόπου, οι επίδοξοι μνηστήρες και η γειτονιά; Ο Λόρκα, πιστεύοντας στη δύναμη και την ομορφιά του λαϊκού θεάτρου, μιλά για την πανανθρώπινη αξία της αγάπης με μια ιστορία του εμπλουτίζεται από ποιητικά στοιχεία και παρουσιάζεται ως ένα θεατρικό «παραμύθι» με τραγούδια, σύντομες χορευτικές σκηνές και στοιχεία από το κουκλοθέατρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου