ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η μεγάλη αναμονή»

η-μεγάλη-αναμονή-29083

Με την ταινία «Η μεγάλη αναμονή», σε σκηνοθεσία Πιέρο Μεσίνα, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί αύριο Παρασκευή 4 Μαΐου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και τη Δευτέρα 7 Μαΐου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Τζιόρτζιο Κολανγκέλι, Λου Ντε Λαζ, Ντομένικο Ντιέλε.

Μια ταινία για την απώλεια, βασισμένη στην ευαισθησία της Ζιλιέτ Μπινός και την εικαστική πανδαισία ενός «μαθητή», του Πάολο Σορεντίνο.

Γεμάτο από συμβολισμούς και αλληγορικές σκηνές ακόμα και με οιδιπόδειους υπαινιγμούς, ο Piero Messina έκανε μια ταινία χάρμα οφθαλμών, η οποία αργεί να παρουσιάσει τα σεναριακά της ευρήματα, όμως όταν το κάνει σε καθηλώνει, σε συνδυασμό με τις υπέροχες εικόνες της και τα υπέροχα σκηνικά (διαπιστευμένη επίσης στο set decoration η ομάδα του επίσης μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη Marco Bellocchio). Εξαιρετική η ερμηνεία της Binoche , αρκετοί μίλησαν για τη νέα μεσογειακή μητριαρχική φιγούρα μετά την Anna Magnani και την Κατίνα Παξινού, καθώς και η χημεία της με τη νεαρή συμπρωταγωνίστρια.

Φεστιβαλική ταινία που τιμά το Νέο Ιταλικό και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκό σινεμά, γεμάτο και από τραγούδια των ΧΧ και του Leonard Cohen, αυτό το υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο προφανώς ήταν μόνο η αρχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου