ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ξενάγηση στο Μουσείο Βόλου

ξενάγηση-στο-μουσείο-βόλου-29160

Το σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» και η Ενωση Συλλόγων Γονέων Βόλου συνεχίζουν την εξαιρετική τους συνεργασία μέσω της δράσης των ξεναγήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Ως συνέχεια της πρωτοβουλίας αυτής, την Κυριακή 6 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» και της Ενωσης Συλλόγων Γονέων, προγραμματίζεται επίσκεψη μαθητών και των γονέων τους στο Διμήνι, προκειμένου να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο.

Η επίσκεψη και η ξενάγηση είναι η συνέχεια της παρουσίασης του βιβλίου της Ελένης Λαμπράκη με τίτλο «Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι», την παρουσίαση του οποίου συνδιοργάνωσαν οι δύο φορείς.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την ξεναγό και μέλος του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου», Μελίνα Κωστίδη. Παρούσα θα είναι και η συγγραφέας Ελένη Λαμπράκη, η οποία θα μιλήσει στα παιδιά σχετικά με «Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι», και πώς ο αρχαιολογικός χώρος μέσα από ένα παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα γεμίζει ήχους, μυρωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής τα οποία καλούνται να ζήσουν και οι μαθητές την Κυριακή.

Η ξενάγηση στον χώρο θα ξεκινήσει στις 11.π.μ. (η αναχώρηση από Βόλο στην περίπτωση που γίνει με λεωφορείο στις 10.30), ενώ τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και μέχρι την Παρασκευή 4 Μαΐου στην Ενωση Γονέων, και συγκεκριμένα στην έφορο του Δ.Σ. κα Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και στο [email protected]. Σημειώνεται ότι η είσοδος για όλους τους μαθητές είναι ελεύθερη, οι συνοδοί γονείς πληρώνουν το μειωμένο εισιτήριο αξίας 2 ευρώ, ενώ δωρεάν είναι η είσοδος για όσους διαθέτουν κάρτα μέλους του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου».

Η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, ωστόσο, εάν υπάρχει ενδιαφέρον για δρομολόγηση λεωφορείου για ομαδική αναχώρηση-επιστροφή, θα εξεταστεί μόνο εάν υπάρχουν αρκετές αντίστοιχα συμμετοχές. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναφέρουν το ονοματεπώνυμό τους, εάν επιθυμούν μεταφορά με λεωφορείο -εάν δρομολογηθεί- και οπωσδήποτε έναν τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου