ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία απόψε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

συναυλία-απόψε-στο-πολιτιστικό-κέντρ-40706

Μια ιδιαίτερη συναυλία παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Βόλου σήμερα Δευτέρα 23 Απριλίου στις 9.00μμ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας.

Η συναυλία έχει τίτλο «Ιστορία μιας αγάπης» ο οποίος προέρχεται από το πασίγνωστο και κοσμαγάπητο τραγούδι «Historia de un amor» με θεματικό της άξονα τραγούδια αγάπης σε διάφορες μορφές, γλώσσες και από διάφορες βέβαια εποχές.

Για το απαιτητικό πρόγραμμα της βραδιάς που περιλαμβάνει κομμάτια ελληνικά και ξένα, σύγχρονα και παλαιότερα, όλα όμως επιλεγμένα για το ξεχωριστό τους ύφος συνεργάστηκαν τρία μουσικά σύνολα του σχολείου, η χορωδία Ομοίων Φωνών και η Μικτή Χορωδία υπό τη διεύθυνση της Ρωξάνης Γιαρέντη και η Ορχήστρα Νεανικών Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Γράβου. Η συμφωνική ορχήστρα συμπράττει με τη ροκ μπάντα του σχολείου και τα ακούσματα γίνονται μαγικά, όπως μαγική είναι και η αγάπη. Συνεργάζονται οι καθηγητές Φιλαρέτη Φροξυλιά, Θωμάς Οικονόμου, Μαρία Μαλισιόβα, Πέπο Σάλεμ, Βασίλης Αγροκώστας, Κωνσταντίνος Κολέτσιος και Αμαρυλλίδα Λιάλιου.

Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου, Αρετή Τζανετοπούλου, τονίζει την τεράστια σημασία που έχει για τους μαθητές ενός τέτοιου σχολείου η διδασκαλία μουσικών κομματιών σημαντικής καλλιτεχνικής αξίας, και επισημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο η εκπαίδευση γίνεται … παιδεία. Επίσης η επαφή των παιδιών με το έργο ποιητών όπως ο Jacques Prevert (les feuilles mortes – Autumn leaves), στιχουργών όπως οι Rodgers & Hammerstein, μουσικών όπως ο Rossini και ο Carlos Eleta Almaran, διευρύνει τους ορίζοντές τους και προάγει τη μουσική τους παιδεία με τον καλύτερο τρόπο.

Σημειώνεται ότι το σχολείο, με τη συγκεκριμένη συναυλία θα πάρει μέρος στο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων «Ξάνθη, πόλις ονείρων» στην Ξάνθη, στις 26 και 27 Απριλίου.

Μια εξαιρετική, λοιπόν, πρόταση από το Μουσικό Σχολείο Βόλου για ένα μελωδικό ανοιξιάτικο βράδυ αγάπης, για μικρούς και μεγάλους, με είσοδο ελεύθερη για όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου