ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο εικαστικός Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος παρουσιάζει τα νέα έργα του

ο-εικαστικός-ιωακείμ-μιναρετζόπουλο-50383

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 17 Απριλίου στις 20.00 στον χώρο τέχνης «δ.» (Χατζηαργύρη – Ιάσονος Βόλος) η έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Ιωακείμ Μιναρετζόπουλου με τίτλο «Η αναζήτηση του φωτός».

Πρόκειται για μία σειρά έργων στην οποία έχει επιλέξει μια δύσκολη και απαιτητική τεχνική, αυτή της υδατογραφίας (aquarella), είδος όχι ευρύτερα καλλιεργημένο στη σύγχρονη ελληνική τέχνη, απαιτητικό, αφού ελάχιστες επεμβάσεις δέχεται και προϋποθέτει τεχνική κατάρτιση στέρεη, εκτέλεση γρήγορη και εμπνευσμένη, προσόντα τα οποία διαθέτει ο καλλιτέχνης με αποτέλεσμα να χειρίζεται αριστοτεχνικά το υλικό του.

Ο Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος γεννήθηκε στον Βόλο. Την περίοδο 1989 – 2006, έζησε την Αθήνα όπου σπούδασε στο Α’ εργαστήριο Ζωγραφικής (Δ. Μυταράς) και από το 2007 ζει στον Βόλο.

Μορφές έκφρασης της εικαστικής του πορείας έχουν αποτελέσει: Ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, όπου επίκεντρο της ζωγραφικής είναι ο άνθρωπος και η φύση. Ζωγραφική σκηνικών, σε συνεργασία με τους Λ. Βογιατζή, Α. Λεβίδη, Θ. Ιστικοπούλου, Ε. Μανωλοπούλου, κ.ά.

Επίσης ασχολείται με ζωγραφική αναπαράσταση τοιχογραφιών από τον τύμβο του Φιλίππου και τον τάφο της Περσεφόνης στο Μουσείο Βεργίνας, ζωγραφική τοιχογραφιών σε ιδιωτικές κατοικίες, ζωγραφική θρησκευτικού ταμπλό (10μ Χ 4μ) σε συνεργασία με τη ζωγράφο Ε. Δοξιάδη, ζωγραφική τοιχογραφιών σ’ εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μαγνησίας με θέματα την αρχαία και την νεότερη ιστορία της περιοχής.

Η «Ζωγραφική» του πορεία είναι μία καθημερινή προσπάθεια έρευνας, δημιουργίας και έκφρασης.

Η ιστορικός τέχνης Μάγδα Κουμπαρέλου αναφέρει για τον δημιουργό και το έργο του: «Γνώστης της ζωγραφικής και των μυστικών της σε βάθος, ο Μιναρετζόπουλος με τους πίνακες αυτής της σειράς μας ταξιδεύει στον κόσμο του φωτός, της διαύγειας, του χρώματος και της διαφάνειας με τρυφερή και ποιητική διάθεση, αντίστοιχη της φύσης που μας περιβάλλει, ένα θέμα το οποίο προβληματίζει τον καλλιτέχνη και υφίσταται σαν σχόλιο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στο σύνολο σχεδόν του έργου του».

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 17 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου