ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Chamber Music Society στον Βόλο

το-chamber-music-society-στον-βόλο-59732

O μεγαλύτερος οργανισμός μουσικής δωματίου των ΗΠΑ, Chamber Music Society of Lincoln Center θα φιλοξενηθεί στη Μαγνησία από 12 έως 16 Απριλίου μαζί μετο βραβευμένο τηλεοπτικό πρόγραμμά του Live From Lincoln Center, στην πρώτη του διεθνή παραγωγή, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, προκειμένου να παραχθεί ταινία με τα κονσέρτα που θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένους χώρους στη Θεσσαλία.
Οικοδεσπότης του κορυφαίου πολιτιστικού γεγονότος το Επιμελητήριο Μαγνησίας, που έχοντας στοχεύσει στην εξωστρέφεια ως μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης συνδυάζοντας την επιχειρηματικότητα με τον πολιτισμό, πέτυχε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του ξακουστού Chamber Music Society του Lincoln Center της Αμερικής ενεργοποιώντας σημαντικές επαφές.

Στόχος της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το Επιμελητήριο Μαγνησίας είναι να διαδοθούν στα πέρατα του κόσμου το προικισμένο σε απαράμιλλες φυσικές ομορφιές τοπίο της Μαγνησίας, ο πολιτισμός και η σπουδαία ιστορίας της, προσκαλώντας τους υψηλής στάθμης Αμερικάνους ταξιδιώτες να γνωρίσουν την ανεξερεύνητη Ελλάδα, όπως είναι η Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, φθάνουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά, στις 10 Απριλίου και έως τις 18 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιήσουν ένα μουσικό ταξίδι με τους καλύτερους μουσικούς του Chamber Music Society στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από κονσέρτα μουσικής δωματίου, στην Αθήνα και τη Θεσσαλία.

Στο πολύπλευρο αυτό μουσικό ταξίδι θα ηγηθούν οι διεθνούς φήμης Καλλιτεχνικοί Διευθυντές του Chamber Music Society o τσελίστας David Finckelκαι η πιανίστα Wu Han.

Το Chamber Music Society θα εκπροσωπηθεί από ένα θαυμάσιο μουσικό σύνολο, όπως η mezzo-soprano Emily D’Angelo, η πιανίστα Wu Han, οι βιολιστές Aaron Boyd, Sean Lee, Arnaud Sussmann και Danbi U, οι βιολιστές Matthew Lipman και Paul Neubauer, οι τσελίστες David Finckel και Dmitri Atapine και η φλαουτίστρια Tara Helen O’Connor.

Τα συναυλιακά προγράμματα θα περιλαμβάνουν κλασικά αριστουργήματα μουσικής δωματίου, όπως έργα του Debussy, του Brahms, του Ravel, του Beethoven, του Mendelssohn και του Schubert, καθώς και ενός έργου του σύγχρονου αμερικανικού συνθέτη ελληνικής καταγωγής George Tsontakis.

Στην Μαγνησία, το πρώτο κονσέρτο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή15 Απριλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, το δεύτερο την Δευτέρα 16 Απριλίου στον Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και ένα Masterclass στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Το γεγονός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Καταλυτικό ρόλο στο όλο εγχείρημα έπαιξε ο Έλληνας Ομογενής Βάσος Παπαγαπητός, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά πενήντα και πλέον χρόνια στη Νέα Υόρκη, στο χώρο της θεματικής κρουαζιέρας (πολιτιστική-εκπαιδευτική) κι ως συνιδρυτής της Travel Dynamics International, (εταιρείας που ίδρυσε με τον αδελφό του Γιώργο) ήταν οι πρωτοπόροι στη φιλοσοφία αυτή.

Σήμερα ως ιδιοκτήτης μιας νέας εταιρείας με το όνομα “Thalassa Journeys”, αλλά και ως Πρόεδρος ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού στη Νέα Υόρκη “Chamber Music Hellas”, μέλημά του είναι να ρίχνει «φως» σε ανεξερεύνητες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως για να τονώσει την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στη χώρα μας, δημιουργώντας σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα. Η περιοχή μας τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα και έχει βάλει στοίχημα να την αναδείξει σε μεγάλες ταξιδιωτικές αγορές του κόσμου. Αξιοσημείωτο δε είναι, ότι μεγάλοι tour operators του εξωτερικού έχουν εντάξει πλέον στα προγράμματά τους τη Θεσσαλία, προσκαλώντας τους ταξιδιώτες να γνωρίσουν την ανεξερεύνητη Ελλάδα. Πρόσφατα μάλιστα, το CONDE NAST TRAVELLER έκανε εκτεταμένο ρεπορτάζ στο γεγονός της άφιξης του Lincoln Center στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου