ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το άγνωστο κορίτσι»

το-άγνωστο-κορίτσι-73109

Με την ταινία «Το άγνωστο κορίτσι» σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 23 Μαρτίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Αντέλ Ενέλ, Ολιβιέ Μπονόντ, Ζερεμί Ρενιέ, Λούκα Μινέλα.

Μεστό κοινωνικό σινεμά ιδεών και χαρακτήρων από τους πάντα φερέγγυους Νταρντέν, οι οποίοι εδώ επαναλαμβάνουν με στιλάτη αξιοπρέπεια τον εαυτό τους.

Μετά από τέσσερις δεκαετίες πίσω από την κάμερα, πολλά ντοκιμαντέρ και δέκα ταινίες μυθοπλασίας, οι αδερφοί Νταρντέν παραμένουν οι πλέον επιδραστικοί κινηματογραφικοί δημιουργοί της γενιάς τους. Βραβευμένοι με δύο Χρυσούς Φοίνικες («Ροζέτα», «Το Παιδί»), είναι αυτοί που όρισαν τη μοντέρνα έννοια του κοινωνικού δράματος και επηρέασαν περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον όσους νέους σκηνοθέτες επιμένουν ρεαλιστικά και ανθρωποκεντρικά.

Πιστοί στο ύφος που καθιέρωσαν και τους καθιέρωσε, περιγράφουν τη σύγχρονη κεντροευρωπαϊκή πραγματικότητα μέσα από την ιστορία ακόμη ενός νεαρού σε ηλικία ήρωα (και τέταρτης στη σειρά γυναίκας ), ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με μια σειρά ηθικών διλημμάτων άμεσα συνδεδεμένων με την κοινωνικοοικονομική κατάσταση που τον περιβάλλει. Η αντίδρασή του είναι μια διαφορετικής κάθε φορά τάξης, έντασης και αποτελέσματος πορεία συνειδητοποίησης, από την οποία απουσιάζει το παραμικρό ίχνος πολιτικού διδακτισμού και συναισθηματικού εκβιασμού.

Οι Νταρντέν μας συστήνουν την ηρωίδα εν δράσει, μέσα από τις πράξεις της -και όχι μέσα από προσχηματικές αναφορές στο παρελθόν της-, που αλλάζουν ταυτόχρονα και την ίδια. Καλογραμμένο, μεστό κοινωνικό σινεμά ιδεών και χαρακτήρων από τους πάντα φερέγγυους Νταρντέν, οι οποίοι εδώ επαναλαμβάνουν με στιλάτη αξιοπρέπεια τον εαυτό τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου