ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στον Κάφκα

αφιέρωμα-στον-κάφκα-76155

Eκδήλωση και έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Τσεχοεβραίου συγγραφέα Φραντς Κάφκα, με τίτλο «Αφιέρωμα στον Φραντς Κάφκα», διοργανώνουν η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, η Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων της Τσεχοσλοβακίας – Τσεχικής Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου, στις 6μ.μ, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης στο ισόγειο του κτιρίου «Τσικρίκη».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν o πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Jan Bondy, η αντιπεριφερειάρχης Ν. Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών και η αναπληρώτρια πρύτανης Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αν. καθηγήτρια κ. Ιωάννα Λαλιώτου.

Θα ακολουθήσει η ομιλία της κ. Αρετής Τζανετοπούλου, διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με τίτλο «Φραντς Κάφκα: Ερωτευμένος με τη ζωή… στοιχειωμένος με το θάνατο», η οποία αναφέρεται στη ζωή και το έργο του συγγραφέα.

«Μια απόπειρα σκιαγράφησης του Φραντς Κάφκα» είναι ο τίτλος της παρουσίασης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου, Κωνσταντίνου Χρονόπουλου και Ελένης Ντέβα-Μοδέα, οι οποίοι θα διαβάσουν αποσπάσματα από το λογοτεχνικό έργο του Φ. Κάφκα τα «Οκτώ μπλε τετράδια», με την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Κατερίνας Κολλάτου.

Ο πιανίστας κ. Γιώργος Γιόρτσιος, καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου, θα ερμηνεύσει στο πιάνο έργα των Frederic Chopin & Claude Debussy.

Την εκδήλωση συντονίζει η κ. Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά, πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου.

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης για τη ζωή και το έργο του Φραντς Κάφκα, στο ισόγειο του κτιρίου «Τσικρίκη» (Γαμβέτα-Ιάσονος).

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 22 Μαρτίου έως 1 Απριλίου, με ώρες λειτουργίας 11.00-13.00 και 18.00-21.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου