ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ιστορία της Ελλάδας «ζωγραφισμένη σε 231 πιάτα»

η-ιστορία-της-ελλάδας-ζωγραφισμένη-σ-102391

Η Λόλα Νταϊφά, η «σιδηρά κυρία» των δημοσίων σχέσεων, κατάφερε να δημιουργήσει την πληρέστερη συλλογή διακοσμητικών πιάτων που σχετίζονται με την ιστορία της χώρας μας. Η εντυπωσιακή αυτή συλλογή χώρεσε στις σελίδες ενός εντυπωσιακού λευκώματος με διαχρονική αξία.

Το λεύκωμα αυτό θα παρουσιαστεί στον Βόλο, σε ανοικτή εκδήλωση, σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα της Εξωραϊστικής, στις 7 το απόγευμα. Την εκδήλωση οργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με τη συνεργασία της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η αρχαιολόγος-λαογράφος και διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείο Λάρισας, Φανή Καλοκαιρινού και η Μαρία Νάνου, θεολόγος-ιστορικός βυζαντινής τέχνης, η οποία εργάζεται στο Λαογραφικό Κέντρο Κίτσου Μακρή, που αποτελεί Παράρτημα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου με χορούς του Αιγαίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου