ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κύκλος εκδηλώσεων του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου

κύκλος-εκδηλώσεων-του-συλλόγου-αποφο-103480

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου η ενδιαφέρουσα ομιλία της δημοσιογράφου Μαρίας Κατσιρέλου (Marie Karel) με θέμα: Η αρχιτεκτονική κληρονομιά του Παρισιού και το αστικό του τοπίο εμπρός στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Οι ακόλουθες εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στις 7.30 μμ, στην Λέσχη Εξωραϊστικής Βόλου ο Σύλλογος συμμετέχει στην παρουσίαση του βιβλίου της Λένας Διβάνη ˝Τι έμαθα περπατώντας στον κόσμο˝. Με τη Λένα Διβάνη θα συνομιλήσει η Χαριτίνη Μαλισσόβα, εκπαιδευτικός, αρθρογράφος λογοτεχνίας και θα συντονίσει την εκδήλωση η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 διοργανώνεται μονοήμερη εκδρομή για την παρακολούθηση των Γ΄ Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας Φθιώτιδος όπου υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας . Αναχώρηση στις 9.00 πμ, επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο στην κορυφή του λόφου του κάστρου Λαμίας και γεύμα το μεσημέρι σε εστιατόριο στην περιοχή του Γοργοπόταμου. Επιστροφή στην πόλη μας ευθύς μετά το πέρας των Χαιρετισμών. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ 24210 30121 6944410944 και 6944685804.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 7.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου με την ευκαιρία της γιορτής της γαλλικής γλώσσας (Francophonie 2018) θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: ˝Γαλλοφωνία και Ουμανισμός˝ (La Francophonie au service de l’Humanisme). Ομιλητές:, Δημήτριος Παντελοδήμος, καθηγητής Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτριος Καραμπερόπουλος, διδάκτωρ της Ιστορίας της ιατρικής, παιδίατρος, Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Φερών Βελεστίνου, Ρήγα, Μιχάλης Ζουμπουλάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζέττα Μακρή, δικηγόρος, πρώην Υφυπουργός Υγείας, Χρύσα Δραντάκη, Ιστορικός Τέχνης και Μαρία Κατσιρέλου, δημοσιογράφος

Συντονίζει η Μαρία Τσακνάκη Γαβαλά, καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών Πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου.

Διοργανωτές: Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου, Δημοτικό Σχολείο “Άγιος Ιωσήφ”, Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου ̂Άγιος Ιωσήφ˝ και Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Νομού Μαγνησίας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης εισήγηση – χαιρετισμός από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ.Philippe Ray ,υπό την αιγίδα του οποίου γίνεται η εκδήλωση.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 10.30 πμ θα τελεστεί θεία λειτουργία στην Καθολική Εκκλησία για τη γιορτή του Αγίου Ιωσήφ προστάτου της Ελληνογαλλικής Σχολής.

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 από τις 6.00μμ μέχρι στις 9.00 μμ στο café ˝4 Eποχές˝ (Σπυρίδη – Τ. Οικονομάκη) θα γίνει ένας Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία. (Μarathon de Lecture pour la Francophonie) .

Οι διοργανωτές περιμένουν όλους να διαβάσουν ποιήματα στα Γαλλικά ή Ελληνικά Γάλλων ποιητών (αποκλειστικά) ή Γαλλόφωνων.

Την εκδήλωση συντονίζει η Άρτεμις Κουτσούκου, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας, Πρόεδρος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου ˝Άγιος Ιωσήφ˝. ( Συνδιοργάνωση με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο και το Σύνδεσμο Καθηγητών γαλλικής γλώσσας Νομού Μαγνησίας). Δηλώσεις συμμετοχής για την ανάγνωση στο τηλ. 694468504.

Με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου” και τη Γαλλοφωνία την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου θα γίνει ένα αφιέρωμα στον θεατρικό συγγραφέα Ανρύ ντε Μοντερλάν. (Henry de Montherlant). Ομιλήτρια η Δρ Μαρία Φλετορίδου.

Συμμετέχουν η ηθοποιός Μπέττυ Νικολέση και η συγγραφέας Μάγια Μποντζώρλου. Οι ερμηνευτές Αμαλία Γκιζά και Βασίλης Μητσάκης θα αποδώσουν τη Β΄ Πράξη από τον ˝Καρδινάλιο της Ισπανίας˝. Το δράμα παίχτηκε το 1981 στο Εθνικό Θέατρο με τους Αλέξη Μινωτή, Ελένη Χατζηαργύρη, Παντελή Ζερβό και Αμαλία Γκιζά. (Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου Αγιος Ιωσήφ).

Την Δευτέρα 23 Απριλίου και ώρα 7.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Dominique Drillion: ˝Η Ευτυχία να είσαι νευρωτικός ! (Le bonheur d’ être névrosé!) από τον Γιάννη Βαϊτσαρά, ψυχολόγο – συγγραφέα και την Βίκυ Τσιγανού, νομικό -μεταφράστρια. Συνδιοργάνωση με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου των Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου σας προσκαλούμε σε μια όμορφη μουσική βραδιά στο Domotel Xenia Βόλου στις 9 μμ με τους Red Wine Band και τον Μιχάλη Πόρναλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου