ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τιμούν τη Θεοδοσία Τζιβέλη

τιμούν-τη-θεοδοσία-τζιβέλη-175791

Η διακεκριμένη Βολιώτισσα επιχειρηματίας Θεοδοσία Αντωνιάδου-Τζιβέλη (Thes Tziveli) είναι τιμώμενο πρόσωπο της φετινής, πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο PARK, παρουσία των μελών, των φίλων του και άλλων φορέων της περιοχής μας.

Όπως έχει καθιερωθεί, κάθε χρόνο στην πρώτη αυτή εκδήλωση του έτους, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου τιμά προσωπικότητες της κοινωνικής ή επιστημονικής ζωής του γυναικείου χώρου της πόλης μας ή που κατάγονται από τον Βόλο και διακρίθηκαν για το έργο τους.

Mε αυτό το πνεύμα, στη φετινή γιορταστική εκδήλωση το Λύκειο θα τιμήσει συμβολικά τη συμπατριώτισσά μας Θεοδοσία Αντωνιάδου-Τζιβέλη, που σήμερα είναι μια πετυχημένη πολίτης του κόσμου, καταξιωμένη σε πολλούς χώρους, με επίκεντρο τον χώρο της μόδας. Η συμβολική αυτή τιμή αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στην Ελληνίδα της διασποράς, η οποία μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους συνέβαλε ουσιαστικά στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας, της γλώσσας και της πίστης στις γενεές που μεγάλωσαν μακριά από την πατρίδα.

Η διεθνούς φήμης Βολιώτισσα σχεδιάστρια μόδας και επιχειρηματίας έχει να επιδείξει σπουδαία καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ζει και εργάζεται στη Φλωρεντία και εδώ και αρκετές δεκαετίες κυριαρχεί στον κλάδο της γούνας και του δέρματος. Η Τες, όπως την αποκαλούν οι Ιταλοί, έμαθε να αξιοποιεί τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας, με ιδιαίτερο σεβασμό στην πατρίδα της. Η διοικητική κουλτούρα και η εμπειρία, συνδυαζόμενες με τη δημιουργική δραστηριότητα, που αναμιγνύει το κλασικό με το καινοτόμο, είναι τα στοιχεία που οδήγησαν τη Θεοδοσία σε αυτό που είναι σήμερα. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος μαζί με μεγάλα ονόματα των οίκων μόδας σε μεγάλα φόρα και θεσμούς της Ιταλίας, εκεί όπου παράγονται οι νέες τάσεις και τα ταλέντα στο κόσμο αυτό. Σήμερα, στο απόγειο της καριέρας της καταφέρνει να δημιουργεί υψηλό στυλ, ως απόρροια δημιουργικότητας, καλού γούστου, πολιτιστικού ενδιαφέροντος και της σύγχρονης τεχνολογίας. Επίσης, ένας από τους βασικούς στόχους της είναι η καινοτομία. Και για την ίδια, η πραγματική καινοτομία βρίσκεται στην ταχύτητα. Αυτά είναι τα συστατικά που δίνουν σχήμα στη δύναμη της φαντασίας της Thes Tziveli, που συγκαταλέγεται στις προσωπικότητες που κατέχουν τα σκήπτρα στον χώρο του σχεδιασμού και της παραγωγής μόδας.

Στην Ιταλία, η Θεοδοσία είναι διευθύνουσα σύμβουλος και ιδιοκτήτρια της εταιρείας, που παράγει τις ετικέτες ρούχων Thes Tziveli και Thes & Thes. Από το 1982 είναι συνιδιοκτήτρια με τον σύζυγό της στην εταιρεία Bodies Furs International s.p.a. και με την κόρη της στα ομώνυμα καταστήματα της Αθήνας, αποτελώντας ένα εξαιρετικά πετυχημένο παράδειγμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας και ευρηματικότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου