ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

9ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών

9ο-φεστιβάλ-βυζαντινών-χορωδιών-220746

Το 9ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 6μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή).

Προσκεκλημένος είναι ο Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως, με χοράρχη τον άρχοντα μουσικοδιδάσκαλο της Μ.τ.Χ.Ε. Δημοσθένη Παϊκόπουλο. Στον κ. Παϊκόπουλο, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θα απονείμει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό, μετά Διπλώματος, για τη μεγίστη προσφορά του στη διάσωση και καλλιέργεια της μεγάλης βυζαντινής μουσικής μας παράδοσης.

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχει, επίσης, η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Τοπικής μας Εκκλησίας «Οσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη διεύθυνση των Ευσταθίου Γραμμένου, πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και προέδρου του Συνδέσμου, και Δημητρίου Κατσικλή, πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Ο Σύλλογος Μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως ιδρύθηκε το 1984 από μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας Κωνσταντινουπολιτών, η οποία δραστηριοποιείτο στην Αθήνα από το 1975.

Σκοπός του συλλόγου είναι η συνέχιση της Ιστορίας του ήδη από πεντηκονταετίας υφισταμένου πρεσβυγενούς Συνδέσμου Μουσικόφιλων, που λειτουργεί μέχρι σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, συναθροίζοντας όλους σχεδόν τους ιεροψάλτες της Βασιλευούσης με χοράρχες τους εκάστοτε άρχοντες πρωτοψάλτες και λαμπαδάριους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου