ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σύγχρονη θεατρική άποψη από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

σύγχρονη-θεατρική-άποψη-από-το-δηπεθε-222303

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις της νέας παραγωγής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γαλάτη. Οι ημερομηνίες και ώρες των επόμενων παραστάσεων στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής είναι οι εξής: Σήμερα, Παρασκευή 24, αύριο 25 και 29 Νοεμβρίου 9.15μμ και 26 Νοεμβρίου στις 8μμ. Τον Δεκέμβριο 1, 2, 6, 8, 9, 13, 15, 16, 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου στις 9.15μμ, και 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου στις 8μμ.

Το ιδιαίτερης δύναμης κείμενο του βραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν κράτησε αμείωτη την αγωνία των θεατών από το πρώτο λεπτό μέχρι και το ανατρεπτικό φινάλε της παράστασης. Τα διλλήματα που βιώνουν οι τέσσερις πρωταγωνιστές διεκδικώντας με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, μια θέση διευθυντικού στελέχους μεγάλης εταιρείας, καθιστούν αυτό το «εργασιακό θρίλερ», όπως έχει χαρακτηριστεί, κορυφαίο στο είδος του. Οι ισορροπίες ανατρέπονται συνεχώς και οι δυσάρεστες αποκαλύψεις στο πλαίσιο μιας απάνθρωπης διαδικασίας επιλογής προσωπικού είναι συνεχείς.

Με μεγάλη μαεστρία τόσο το κείμενο του Γκαλθεράν, όσο και η προσέγγιση του σκηνοθέτη δημιουργούν ανάμικτα συναισθήματα για τους πρωταγωνιστές, που κυμαίνονται από την απόλυτη αντιπάθεια μέχρι τον οίκτο. Το ερώτημα που προκύπτει αφορά στο τι είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν οι άνθρωποι στον βωμό της φιλοδοξίας και της επιτυχίας. Από την άλλη η εξουσία και ο έλεγχος έχουν όρια στο πλαίσιο του ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος; Η απάντηση δεν είναι τόσο αυτονόητη όσο φαίνεται, όπως και τίποτε άλλο στην πλοκή της συγκεκριμένης παράστασης.

«Δεν ψάχνουμε έναν καλό άνθρωπο που μοιάζει τσόγλανος. Αυτό που θέλουμε είναι ένας τσόγλανος που να μοιάζει καλός άνθρωπος» υποστηρίζει κυνικά η Μερσέδες, ένα από τα πρόσωπα της παράστασης.

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2017 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Τα σκηνικά ανήκουν στον Αλέξανδρο Ψυχούλη και η μουσική στον Κωστή Δρυγιανάκη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Νιόβη Κωστοπούλου, Γρηγόρης Γαλάτης, Θανάσης Ζέρβας και Βλάσης Ζώτης.

Πληροφορίες-προπώληση εισιτηρίων στο «Δίαυλο» (Σκενδεράνη 11, τηλ. 2421033692) και στο Ταμείο του Θεάτρου (2421027441), www.doepap.gr, fb: Τέχνες στον Βόλο, fb: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου