ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο έρωτας στα χρόνια του πολέμου»

ο-έρωτας-στα-χρόνια-του-πολέμου-223674

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) – Αρχεία Ν. Μαγνησίας και η Λέσχη Βόλου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ωκεανός» και το βιβλιοπωλείο «Η Πένα» παρουσιάζουν το νέο ιστορικό μυθιστόρημα των καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Ι. Γουργουλιάνη και Νίκου Κυριαζή με τίτλο «Ο έρωτας στα χρόνια του πολέμου» τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 7.30 το βράδυ στη Λέσχη Bόλου (Ι. Καρτάλη και Πολυμέρη).

Με το νέο μυθιστόρημά τους, οι συγγραφείς ξαναγυρνούν τον αναγνώστη στο σανατόριο του γιατρού Καραμάνη στο μαγικό βουνό στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Η ιστορία είναι συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου «Ο έρωτας και το όνειρο». Οκτώβριος του 1940. Η Αννα έχει αφήσει εδώ και ένα χρόνο το σανατόριο και τον γιατρό. Από τον Ιούνιο του 1940 είναι και επίσημα πλέον σύζυγος του αλαφροΐσκιωτου ποιητή Άγγελου Σικελιανού. Ομως η ζωή στο σανατόριο πρέπει να συνεχιστεί. Στην αγγελία του γιατρού για βοηθό ανταποκρίνεται η νεαρή Αντιγόνη, η οποία εγκαταλείπει την ήσυχη ζωή της στην Αθήνα και ανεβαίνει στο Πήλιο, όπως πριν από πολλά χρόνια η Αννα. Εκεί το καλομαθημένο κορίτσι της πόλης θα έρθει αντιμέτωπο με την αρρώστια και τον θάνατο, που θα έχουν ως συνέπεια να αναθεωρήσει τη στάση της για τη ζωή.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορίας, Προϊσταμένη ΓΑΚ – Αρχείων Μαγνησίας, η Βίκυ Μαντζώρου, φιλόλογος, πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και οι συγγραφείς. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Βασίλης Μητσάκης και Αμαλία Γκιζά. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη μέτζο σοπράνο Σοφία Καγιά, τον φλαουτίστα Πέπο Σάλεμ και φωτογραφίες του sanatorio project (2011-2012) των εικαστικών Μαρίας Ανδρομάχης Χατζηνικολάου και Νίκου Ποδιά. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου