ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση ζωγραφικής στην γκαλερί «δ»

εκθεση-ζωγραφικής-στην-γκαλερί-δ-229408

Εγκαινιάστηκε σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 14.00 η έκθεση του γνωστού ζωγράφου και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, Μιχάλη Μανουσάκη με τίτλο «Βαθιές ανάσες στις γεωμετρίες του κόσμου», στον χώρο τέχνης «δ.» (Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος, Βόλος).

Στο σύνολο των έργων που παρουσιάζει ο καλλιτέχνης κυριαρχεί η ανθρώπινη μορφή και γίνεται κεντρικό στοιχείο των συνθέσεών του, ενώ με τη λιτότητα της περιγραφής της στα εσωτερικά ή ανοιχτά γεωμετρικά τοπία τονίζεται η μοναχικότητα αλλά και η ανάγκη για συντροφικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι πρωταγωνιστές στις ζωγραφιές μου, γράφει ο ίδιος, μοιάζουν με ξενύχτηδες που προσπαθούν ζαλισμένοι να συναρμολογήσουν τα σπαράγματα της μέρας τους ή να λαχταρούν ν’ αναδυθούν λυτρωμένοι από την αγωνία τους για τα μελλούμενα.

Ο Μιχάλης Μανουσάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1953. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1979 – 1984) στο εργαστήριο του Δημοσθένη Κοκκινίδη. Παρουσίασε την πρώτη του δουλειά το 1979 στην γκαλερί «Διαγώνιος» Θεσσαλονίκης. Εκτοτε έχει οργανώσει 26 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Εσθονία, Ρωσία, Τουρκία, Κύπρο, Γερμανία, Ελβετία, Αίγυπτο και Κίνα. Με το έργο του έχουν ασχοληθεί -με πολλαπλές αναφορές και εγκωμιαστικά σχόλια- Έλληνες και ξένοι ιστορικοί τέχνης. Από το 1987 διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και το 2014 εξελέγη τακτικός καθηγητής της ΑΣΚΤ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 6 Ιανουαρίου 2018.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου