ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοίγει η θεατρική αυλαία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου

ανοίγει-η-θεατρική-αυλαία-του-δη-πε-θε-234085

Με το έργο «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ», του σύγχρονου Καταλανού συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν ξεκινά η νέα θεατρική περίοδος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου. Οι παραστάσεις της νέας παραγωγής ξεκινούν απόψε, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο «Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας» στις 8μμ, ενώ η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 9.15μμ. Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπογράφτηκε 2017 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Η σκηνοθεσία του έργου ανήκει στον Γρηγόρη Γαλάτη, τα σκηνικά στον Αλέξανδρο Ψυχούλη και η μουσική στον Κωστή Δρυγιανάκη, ενώ τους χαρακτήρες ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Νιόβη Κωστοπούλου, Γρηγόρης Γαλάτης, Θανάσης Ζέρβας και Βλάσης Ζώτης.

Το συγκεκριμένο έργο ακουμπάει πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα, την αγωνία και τον αγώνα της δοκιμασίας των υποψηφίων για την κατάκτηση μιας επαγγελματικής θέσης και αποτελεί ένα βήμα προσέγγισης της σύγχρονης δραματουργίας. Αναλύοντας τη φιλοσοφία της εναρκτήριας παραγωγής, ο σκηνοθέτης της παράστασης Γρηγόρης Γαλάτης, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο, που γράφτηκε με αφορμή πραγματικά γεγονότα. Στόχος του σκηνοθέτη είναι η ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ θεατρόφιλων και ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, στη βάση του διαρκούς ενδιαφέροντος για τις παραγωγές που παρουσιάζονται. «Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια σχέση ουσιαστική και όχι τυπική με τον κόσμο, με μια ποικιλία έργων» υπογραμμίζει.

Σημαντικό στοιχείο είναι, εξάλλου, για τον ίδιο η συνεργασία με τους καλλιτέχνες του Βόλου, «με τους δημιουργικούς ανθρώπους». Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά: « Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι συνεργαζόμαστε με τον Ψυχούλη, τον Δρηγιαννάκη. Για μένα είναι ευλογία και θέλω να γνωρίσω κι άλλους καλλιτέχνες, φωτογράφους, εικαστικούς, όλη την γκάμα των καλλιτεχνών, για να συνεργαστούμε». Προσδοκία του ίδιου είναι η ενεργή συμμετοχή των φοιτητών στα τεκταινόμενα του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, σε μια πόλη όπου «το θέατρο θα ανθίζει, με ανθρώπους που θέλουν να συνεργάζονται, που χαίρονται να συνεργάζονται, σε κλίμα σεβασμού και ευγένειας».

Η παράσταση ανεβαίνει έως τις 22 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Νοέμβριος: 17, 18, 24, και 25/11: 9.15μμ και 15, 22, 26 και 29/11: 8μμ, Δεκέμβριος: 1, 2, 8, 9, 15, 16, 21, και 22/12: 9.15μμ & 3, 6, 10, 13, 17 και 20/12 : 8μμ

Πληροφορίες-προπώληση εισιτηρίων στο «Δίαυλο» (Σκενδεράνη 11, τηλ. 2421033692) και στο Ταμείο του Θεάτρου (2421027441), www.doepap.gr, fb: Τέχνες στο Βόλο, fb: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου-Δηπεθε Βόλου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου