ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η «Χάιντι» στο Αχίλλειον

η-χάιντι-στο-αχίλλειον-236632

Η παιδική σκηνή της Θεατρικής Εταιρίας Μέθεξις, παρουσιάζει το κλασσικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Ελβετίδας Γιoχάνας Σπίρι «XAΙΝΤΙ».

Η Χάιντι θα βρίσκεται στον Βόλο στο Κιν/θέατρο “Αχίλλειον” την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 11:30 & στις 17:30.

Το έργο, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρά και… μεγάλα παιδιά, προσεγγίζει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα όπως είναι η αλληλεγγύη και η άρση των προκαταλήψεων και των αποκλεισμών μέσα από την κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου. Το συναισθηματικό δέσιμο που ορθώνει τείχος προστασίας γύρω από τις αθώες παιδικές ψυχές, οι μυστικοί κώδικες που αναπτύσσονται με τους ανθρώπους της μεγαλύτερης γενιάς, αλλά και η αγάπη για τη φύση και η δύναμή της που τόσο έχει ξεχαστεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής στις μεγαλουπόλεις, είναι μερικά μόνο από αυτά τα ζητήματα. Μα πάνω απ’ όλα, διδάσκει στα παιδιά πως το μεγαλύτερο όπλο κατά των διακρίσεων και των αποκλεισμών στην εποχή μας, είναι η αγάπη και η συντροφικότητα που θέτει τις βάσεις για καλύτερους κοινωνικούς και φιλικούς δεσμούς.

Δυο λόγια για το έργο:

Η ορφανή Χάιντι πηγαίνει να μείνει στο βουνό με τον γκρινιάρη παππού της που ποτέ δεν είχε γνωρίσει. Οι δυο τους όμως μαθαίνουν με τον καιρό να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο η ήρεμη ζωή τους αναστατώνεται με την άφιξη της θείας της Χάιντι που την πιέζει να αποδεχθεί μια ζωή μακριά από τον παππού της και τον Πέτερ για να βρεθεί στο σχολείο, δίπλα στην αυστηρή Φρόιλαιν Ροτενμάιερ και την μικρή Κλάρα. Η απουσία όμως του παππού της είναι μεγάλη και η ηρωίδα μας λαχταρά για τη στιγμή που θα ξαναγυρίσει κοντά του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Γιοχάνα Σπίρι

Διασκευή- : Δημήτρης Ζωγραφάκης

Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης

Μουσική: Μιχάλης Τριπόδης

Σκηνικά: Θανάσης Κόκκας

Κουστούμια: Ματίνα Μέγκλα

ΠΑΙΖΟΥΝ

Κατερίνα Χολή (Χάιντι)

Χρήστος Τριπόδης (Παππούς – Σεμπάστιαν)

Δημήτρης Ζωγραφάκης (Πέτερ – Φροϊλάιν Ροτενμάιερ – κ. Ζέζεμαν )

Γιώργος Γεροντιδάκης (κ. Ζέζεμαν)

Στέλλα Κωστοπούλου (Θεία Ντέντε – Ασπρούλα – Κλάρα- Γιαγιά)

Διάρκεια παράστασης: 75’

Προπώληση εισιτηρίων 7€: Μουσικός Οίκος ΚΕΧΑΙΔΗΣ (28ης Οκτωβρίου 118 Α, τηλ. 2421037891)

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Παραγωγή ΜΕΘΕΞΙΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2107622034 & 6943290294

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου