ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης στο Ντε Κίρικο

εγκαίνια-φωτογραφικής-έκθεσης-στο-ντ-250646

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Τρεις μικρές ιστορίες από τη Φλωρεντία» του Ιταλού φωτογράφου Sergio Garbari πραγματοποιούνται σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 8.30μ.μ στον 2ο όροφο του Κέντρου Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» στον Βόλο.

Η έκθεση περιλαμβάνει ασπρόμαυρες φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε τρεις θεματικές ενότητες: η πρώτη περιλαμβάνει φωτογραφίες των γλυπτών του διάσημου καλλιτέχνη της ιταλικής Αναγέννησης Michelangelo, η δεύτερη πρωτότυπες φωτογραφίες των κήπων Boboli και η τρίτη φωτογραφίες αγαλμάτων του 19ου αιώνα, επιφανών και μη, προσωπικοτήτων της περίφημης Piazzale degli Uffizi της Φλωρεντίας.

Ο Sergio Garbari γεννήθηκε στο Bagni di Lucca στην Τοσκάνη το 1955. Σε ηλικία επτά ετών απέκτησε μια μικρή χειροκίνητη κινηματογραφική μηχανή προβολής 35 χιλ. ως δώρο του πατέρα του, ο οποίος ήταν μηχανικός προβολών στον κινηματογράφο «Ariston» της Φλωρεντίας. Σε ηλικία δώδεκα ετών έκανε το πρώτο του «ρεπορτάζ» για την καθιερωμένη σχολική εκδρομή «Νάπολη – Πομπηία». Στη διάρκεια των λυκειακών χρόνων γεννήθηκε το πάθος του για τη φωτογραφία και ως επιβράβευση σε εξετάσεις απέκτησε την «πολυπόθητη» NIKON, Nikkormart Ftn 50 mm χάρη στον πατέρα του και πάλι.

Στη Φλωρεντία, όπου εγκαταστάθηκε το 1976 για να σπουδάσει αρχιτέκτονας, με την καθοδήγηση του Luciano Ceccotti εμβάθυνε τις γνώσεις του στη φωτογραφία μαθαίνοντας τις τεχνικές της εμφάνισης και της ασπρόμαυρης εκτύπωσης. Το 1978 διορίστηκε φωτογράφος στην Εφορεία Καλλιτεχνικής και Ιστορικής Κληρονομιάς της Σιένα μετά από διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας. Από το 1981 μέχρι και σήμερα εργάζεται στη Φλωρεντία στο Φωτογραφικό Εργαστήριο της περίφημης Πινακοθήκης Ουφίτσι, υπηρεσία στην οποία εκτός των άλλων απευθύνονται όλα τα κρατικά μουσεία της πόλης. Μέσα από την πολυετή φωτογράφιση έργων τέχνης σε μουσεία, ναούς και παλάτια της Φλωρεντίας, ο Garbari έχει να παρουσιάσει μια πλούσια και συνάμα ιδιαίτερη φωτογραφική παραγωγή.

Η έκθεση «Τρεις μικρές ιστορίες από τη Φλωρεντία – Tre piccole storie fiorentine», η οποία διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του «Νοεμβρίου Φωτογραφίας 2017» της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, θα παραμείνει στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» έως την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 -13.00 και 18.00-21.00, το Σάββατο 10.00-13.00 και την Κυριακή κλειστά. Είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου