ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επετειακό αφιέρωμα «30 χρόνια Εγγλεζονήσι»

επετειακό-αφιέρωμα-30-χρόνια-εγγλεζον-250729

Τα 30 χρόνια δράσης και πολιτιστικής δημιουργίας από τον Σύλλογο Εγγλεζονησιωτών της Νέας Ιωνίας είναι το θέμα της περιοδικής έκθεσης που θα εγκαινιασθεί σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 7.30μ.μ. στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά).

Το Μουσείο της Πόλης είναι ο ιδανικός τόπος εορτασμού των τριάντα χρόνων του συλλόγου, καθώς εκεί από το 2014 λειτουργεί η μεγάλη έκθεση «Βόλος – Νέα Ιωνία: τόσο μακριά τόσο κοντά», αφιερωμένη στους πρόσφυγες που έφτασαν στην πόλη μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η νέα περιοδική έκθεση παρουσιάζει την πολυσχιδή δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Νομού Μαγνησίας με τον διακριτικό τίτλο «Το Εγγλεζονήσι» σε ανάμνηση της ιδιαίτερης πατρίδας των ιδρυτικών του μελών, και μνημονεύει τους κυριότερους σταθμούς της πορείας του. Αποτελεί προϊόν συλλογικής προσπάθειας των μελών του συλλόγου και αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας με τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, και στη συγκεκριμένη περίπτωση τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών.

Με την έκθεση δίνεται η ευκαιρία σε ένα ευρύτερο κοινό να γνωρίσει ή να θυμηθεί όσα σε εθελοντική βάση κατάφερε να δημιουργήσει ο σύλλογος στη διάρκεια της 30χρονης πολιτιστικής του δράσης. Διάρκεια έκθεσης έως 29 Νοεμβρίου. Ωρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10.30 – 13.30 και Τετάρτη, Παρασκευή 18.00 – 21.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου