ΤΟΠΙΚΑ

Σε τροχιά… εκλογών και οι δάσκαλοι

σε-τροχιά-εκλογών-και-οι-δάσκαλοι-506750

Για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου και των αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΔΟΕ

Σε τροχιά εκλογών και οι δάσκαλοι του νομού Μαγνησίας για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και των αντιπροσώπων τους στο συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Ηδη έχει ξεκινήσει από τις ενδιαφερόμενες παρατάξεις να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία η κατάθεση υποψηφιοτήτων η οποία θα διαρκέσει έως και 27 Μαΐου.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουνίου. Εκείνη την ημέρα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα κάνουν αρχικά την εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση, από τις 8 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα 3ο και 20ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου όπου θα ψηφίσει το σύνολο των εκπαιδευτικών τόσο από τη χερσαία όσο και από τη νησιωτική Μαγνησία.

Πέρυσι πέντε παρατάξεις είχαν αναμετρηθεί στην κάλπη οι ΔΑΚΕ, Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών, Αξιοπρέπεια- Αλληλεγγύη- Αντίσταση, Δημοκρατική Συνεργασία και Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Πρώτη δύναμη είχε αναδειχθεί η ΔΑΚΕ με ποσοστό 40,79% και ακολούθησαν η Δημοκρατική Συνεργασία με 25,68%, ο συνδυασμός Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη – Αντίσταση με ποσοστό 14,68%, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με ποσοστό 11,78% και η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών με ποσοστό 6,9%.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου