ΤΟΠΙΚΑ

Στις κάλπες 1.500 καθηγητές στη Μαγνησία. Οι 80 υποψήφιοι

στις-κάλπες-1-500-καθηγητές-στη-μαγνησία-ο-511479

Τέσσερις παρατάξεις με 80 υποψηφίους διεκδικούν την ψήφο των εκπαιδευτικών – Σε «Καρτάλειο» και νησιά η ψηφοφορία

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περί τους 1.500 καθηγητές του νομού Μαγνησίας προκειμένου να εκλέξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της τοπικής ΕΛΜΕ, αλλά και τους αντιπροσώπους τους στο 19ο συνέδριο της Ομοσπονδίας τους. Οι εκλογές θα γίνουν με τα σχολεία ανοιχτά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κάλπες θα στηθούν στο «Καρτάλειο» Διδακτήριο και θα αφορούν σε όλη τη χερσαία Μαγνησία και από μία σε κάθε ένα από τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων όπου θα ψηφίσουν οι καθηγητές των νησιών.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και οι κάλπες θα κλείσουν στις 7μ.μ. οπότε και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Τέσσερις παρατάξεις θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους πάνω από την κάλπη διεκδικώντας την ψήφο των 1.387 αλλά και των αναπληρωτών, ωρομισθίων και αποσπασμένων που συνολικά είναι περίπου 1.500 άτομα. Πρόκειται για τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση, Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, «Ολοι Μαζί» ενώ για την ΟΛΜΕ θα λάβει μέρος μία ακόμη παράταξη, η Παρέμβαση Εκπαιδευτικών.

Στις εκλογές του 2017 πρώτη δύναμη είχε αναδειχθεί η ΔΑΚΕ με ποσοστό 43% και ακολουθούσαν η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση με ποσοστό 26,5%, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με ποσοστό 12,5% και οι «Ολοι Μαζί» με ποσοστό 9,5%.

Χθες, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για τις ανάγκες συμμετοχής των καθηγητών στην εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Σύμφωνα με την απερχόμενη πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννουλή, η προσέλευση των καθηγητών ήταν ικανοποιητική προς το μέσο της διαδικασίας γιατί αρχικώς ελάχιστοι συμμετείχαν στη συνέλευση.

Οπως τόνισε η κ. Γιαννουλή το διακύβευμα των εκλογών είναι η ανάδειξη ενός ισχυρού διοικητικού συμβουλίου που θα παλέψει γι’ αυτό που έχει αναδείξει τα δύο τελευταία χρόνια, τους μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο αλλά και που θα κληθεί να διαχειριστεί την πρόκληση του «νέου Λυκείου». «Για εμάς όλα τα εκπαιδευτικά ζητήματα είναι ανοιχτά», τόνισε η κ. Γιαννουλή.

Οι υποψήφιοι

Οι 80 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και το 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ είναι οι εξής:

Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

AΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΟΣ, ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΟΣΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ), ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΜΠΑΖΙΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΠΑΣΣΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ΣΑΛΑΤΑ-ΜΠΟΥΡΤΖΗ ΕΛΕΝΗ, ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ, ΦΡΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΓΑΛΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΡΑΝΤΕΝΙΖΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΛΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΛΛΙΟΚΑΠΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΜΙΝΑΣ ΙΑΣΩΝ, ΜΠΑΤΖΟΥΚΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΡΔΑΛΙΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΑΡΑΦΗ ΑΣΗΜΕΝΙΑ, ΤΣΙΡΕΠΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΤΣΙΤΟΥΜΗ ΔΙΑΛΕΚΤΗ, ΤΣΟΥΓΚΡΑ ΜΑΡΙΑ, ΤΣΟΥΜΠΕΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΆΡΤΕΜΙΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΒΙΛΥ)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΒΛΑΧΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ – ΒΛΑΧΑΚΗ ΧΑΡΟΥΛΑ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΑΡΑΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΛΑΓΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΛΙΑΤΖΟΥΡΑ ΣΥΡΑΓΩ, ΛΙΟΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΚΡΟΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΜΠΑΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΞΑΝΘΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΠΙΤΣΙΑΒΑΣ ΦΩΤΗΣ, ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΥ ΆΝΝΑ, ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ ΚΥΡΑΤΣΩ (ΚΕΡΗ), ΤΣΑΚΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ (ΝΤΙΝΑ), ΧΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΓΑΛΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΖΕΡΒΑ ΒΙΒΗ, ΚΑΝΑΡΙΔΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΤΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΜΑΝΤΖΩΡΟΥ ΒΙΚΥ, ΜΑΡΕΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΟΣΧΟΥΔΗ ΒΑΣΩ, ΜΠΟΥΤΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΟΔΙΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΛΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΧΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΖΑΝΤΖΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΛΜΕ)

ΛΥΜΤΣΙΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΑΣΤΡΟΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΠΑΦΑ ΈΛΛΗ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ), ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου