ΤΟΠΙΚΑ

Απολογείται σήμερα ο τσαντάκιας

απολογείται-σήμερα-ο-τσαντάκιας-543570

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατ΄ εξακολούθηση άσκησε ο εισαγγελέας – «Μη μου πάρετε το μηχανάκι» παρακαλούσε ο δράστης

«Μη μου πάρετε το μηχανάκι» ήταν το μόνο για το οποίο παρακαλούσε ο 38χρονος τσαντάκιας, όταν χθες οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Βόλου μετά τη σύλληψή του στην οδό Κ. Καρτάλη και εφόσον είχε προηγηθεί χολιγουντιανή καταδίωξη στο κέντρο του Βόλου. Ο 38χρονος φαίνεται ότι μόνη έγνοια του έχει το μηχανάκι του, με το οποίο μάλιστα προχθές επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης μαζί με έναν ακόμη επιβαίνοντα κι ενώ λίγο νωρίτερα είχε αρπάξει την τσάντα από 65χρονη γυναίκα που κινούνταν πεζή επί της οδού Κουμουνδούρου.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του 38χρονου δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα. Οπως είναι γνωστό, προχθές ήταν το τρίτο «χτύπημα» του δράστη σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών. Είχε προηγηθεί η κλοπή μιας τσάντας 72χρονης στις 14 Απριλίου και αποπειράθηκε να κλέψει μία ακόμη τσάντα, ωστόσο η 64χρονη παθούσα κατάφερε να αντισταθεί.

Προχθές το μεσημέρι ήταν η τρίτη και… φαρμακερή για τον 38χρονο, ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές και για υποθέσεις ναρκωτικών. Αρπαξε την τσάντα 65χρονης, η οποία μάλιστα στην προσπάθειά της να τη συγκρατήσει έπεσε στο οδόστρωμα και τραυματίστηκε ελαφρά.

Αμεσα σήμανε συναγερμός στις διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, που «χτυπούσε» με πανομοιότυπο τρόπο. Εντόπιζε γυναίκες μεγάλης ηλικίας, τις πλησίαζε με το μηχανάκι του φορώντας κράνος για να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά του, άρπαζε τις τσάντες και εξαφανιζόταν.

Ο 38χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς να κινείται στο κέντρο της πόλης και στο ίδιο μηχανάκι να επιβαίνει ένας ακόμη άντρας. Οταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει και ακολούθησε χολιγουντιανή καταδίωξη στην Ανθίμου Γαζή και στην Κ. Καρτάλη, όπου όχημα της Ασφάλειας και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ με τη συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ. Βόλου και του Τμήματος Τροχαίας κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και με χειροπέδες να τους οδηγήσουν στο Τμήμα.

Ο 38χρονος αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου