ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για συκοφαντική δυσφήμηση της δημοτικής αρχής Βόλου

προκαταρκτική-για-συκοφαντική-δυσφή-713318

Μετά από μήνυση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου εναντίον 12 συμβούλων της αντιπολίτευσης

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Βόλου μετά από μήνυση που κατέθεσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε βάρος 12 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για συκοφαντική δυσφήμηση. Η μήνυση κατατέθηκε για το περιεχόμενο κοινής ανακοίνωσης που υπέγραψαν οι 12 για να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να ξανασυμμετέχουν σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στον απόηχο του άγριου ξύλου που έπεσε πάνω στην έδρα με παρά λίγο θύμα τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Μουλά.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αυγούστου, οπότε και επρόκειτο να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση για λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, η αίθουσα συνεδριάσεων μετατράπηκε σε ρινγκ.

Διαμαρτυρόμενοι ανέβηκαν με απειλητικές διαθέσεις στην έδρα που βρισκόταν ο κ. Μουλάς και έπαιξαν ξύλο με δύο άνδρες που μπήκαν μπροστά από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ξήλωσαν μικρόφωνα και πέταξαν την κουδούνα του προεδρείου.

Η επόμενη συνεδρίαση ήταν επίσης επεισοδιακή με δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρούν σε προσαγωγή του δημοτικού συμβούλου Νίκου Κανελλή και τις ομάδες των μειοψηφιών να αντιδρούν έντονα.

Στις 17 Σεπτεμβρίου σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με κοινή τους επιστολή δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι δήλωναν ότι δεν θα συμμετέχουν ξανά σε συνεδρίαση ως «πράξη έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας και υπεράσπισης του κύρους του δημοτικού συμβουλίου, μετά τα απαράδεκτα και εξευτελιστικά για το κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης γεγονότα, που συνέβησαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και του προέδρου».

Στην επιστολή γινόταν λόγος για θεσμικό κατήφορο της δημοτικής αρχής που «έχει φτάσει μέχρι του σημείου να επιστρατεύει ακόμη και μπράβους, αλλά και να απαιτεί από την Αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις, ακόμη και την ώρα που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, με ψευδείς κατηγορίες».

Την επιστολή είχαν υπογράψει οι κ.κ. Ι. Αποστολάκης, Ελένη Ανδρέου -Μεϊκοπούλου, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Ν. Κανελλής, Λ. Κατσαλής, Θ. Κλημόπουλος, Φ. Κοκκινάκη, Φ. Λαμπρινίδης, Νατάσα Οικονόμου, Μ. Πατσιαντάς, Ν. Στόικος.

Κατάπτυστο είχε χαρακτηρίσει το κείμενο ο κ. Μουλάς, ενώ ο κ. Μπέος προανήγγειλε νέες μηνύσεις για «συκοφαντική δυσφήμηση της δημοτικής αρχής με αφορμή το συγκεκριμένο έγγραφο».

Η μήνυση κατατέθηκε και η Εισαγγελία ξεκίνησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστώσει τη βασιμότητα του περιεχομένου των καταγγελιών του κ. Μπέου.

Ηδη από χθες οι 12 δημοτικοί σύμβουλοι ο ένας μετά τον άλλο παραλαμβάνουν κλήσεις σε απολογία στο πλαίσιο της προκαταρκτικής. Οι πρώτες μάλιστα απολογίες έχουν οριστεί για τις 11 Δεκεμβρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου