ΤΟΠΙΚΑ

Απειλή επεισοδίων σε σχολική γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

απειλή-επεισοδίων-σε-σχολική-γιορτή-γ-713336

Ανεστάλη για λόγους «ανωτέρας βίας» η πομπή των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Βόλου

Απειλή επεισοδίων σε σχολική γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου ακύρωσε την προγραμματισμένη για χθες πομπή μαθητών του 2ου Γυμνασίου που προετοίμαζαν επί μέρες, ενώ έρχεται να δυναμιτίσει το κλίμα ενόψει της σημερινής, στις 6 το απόγευμα, από τον θόλο του κτιρίου «Παπαστράτος», πορείας για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βόλου επί ημέρες προετοιμάζονταν για την επετειακή εκδήλωση.

Εβγαλαν από την αποθήκη μία παλιά ελληνική σημαία που ήταν κρεμασμένη στον ιστό, ταλαιπωρημένη από τον χρόνο. Πάνω σε αυτήν τη σημαία οι μαθητές έγραψαν το επίκαιρο σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εκδήλωσης, τη σημαία θα κρατούσαν τέσσερις μαθητές της γ’ τάξης του Γυμνασίου από τις τέσσερις άκρες της. Θα προπορεύονταν και όλοι μαζί οι μαθητές με τους καθηγητές τους θα κατευθύνονταν κρατώντας στα χέρια κόκκινα γαρίφαλα προς το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και από εκεί μέχρι το άγαλμα Ηρώων στην παραλία του Βόλου όπου και θα έκαναν κατάθεση δάφνινου στεφάνου που δημιούργησαν οι ίδιοι.

Η εκδήλωση όμως ανεστάλη. «Λόγοι ανωτέρας βίας», ήταν το μόνο που ανέφερε ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Βόλου, Απόστολος Ζαχαρός.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όμως, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση κυρίως στους γονείς. Πληροφορίες που έφθασαν στη διεύθυνση του σχολείου μιλούσαν για συγκέντρωση την ίδια ώρα ομάδων αντιεξουσιαστών μέσα στον θόλο του κτιρίου «Παπαστράτος», απέναντι δηλαδή από το σημείο της κατάθεσης στεφάνων. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι θα επιχειρούσαν να παρεισφρήσουν ανάμεσα στους μαθητές και ότι υπήρχε ο κίνδυνος επεισοδίων.

Αμεσα στο σχολείο σήμανε συναγερμός. Συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων που αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει τελικώς την εκδήλωση για να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο επεισοδίων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου