ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα αμέσως μετά τις γιορτές

μαθήματα-αμέσως-μετά-τις-γιορτές-828347

Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Π.Θ. εξαιτίας της κατάληψης

Μαθήματα στην κενή εβδομάδα που προορίζεται για αναπληρώσεις αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και σύμπτυξη της εξεταστικής περιόδου σε δύο αντί τρεις εβδομάδες, αποφάσισε η γενική συνέλευση του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη χθεσινή της συνεδρίαση, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος της δεκαπενθήμερης κατάληψης στην οποία προχώρησαν φοιτητές.

Όπως είναι γνωστό, το τμήμα βρέθηκε σε κλοιό φοιτητικών καταλήψεων από τις 25 Οκτωβρίου έως και την περασμένη Πέμπτη.

Εξαιτίας της κατάληψης έφθασε να αναβληθεί ακόμη και η ορκωμοσία των αποφοίτων. Αντί για σήμερα Πέμπτη, νέα ημερομηνία της ορκωμοσίας στο τμήμα ορίστηκε η Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, με τους αποφοίτους του τμήματος να είναι οι τελευταίοι της Πολυτεχνικής Σχολής που θα λάβουν το πτυχίο τους.

Η αναβολή της ορκωμοσίας ήταν ο πιο… ανώδυνος αντίκτυπος της κατάληψης. Ο κίνδυνος ήταν για το ίδιο το εξάμηνο σπουδών που ήταν στο «όριο».

Το πρόβλημα απασχόλησε το πρυτανικό συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας και χθες η λύση συζητήθηκε στη γενική συνέλευση του τμήματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος Ελευθέριο Τσουκαλά, «το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών είναι ένα σπουδαίο τμήμα, αποτελεί τη ναυαρχίδα στον τομέα της έρευνας και οι απόφοιτοί του έχουν άριστες προοπτικές και άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας. Ωστόσο για να επιτελέσουμε το σκοπό μας το τμήμα θα πρέπει να είναι ανοιχτό και να λειτουργεί. Μία από τις δεσμεύσεις μας είναι η λύση των προβλημάτων που υπάρχουν κι όχι η χρήση τους».

Για την απόφαση της γενικής συνέλευσης του τμήματος, ο φοιτητικός σύλλογος συνεδρίασε χθες το βράδυ, προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου