ΤΟΠΙΚΑ

Φροντιστήρια στο σχολείο από αρχές Δεκεμβρίου

φροντιστήρια-στο-σχολείο-από-αρχές-δε-829855

Με καθυστέρηση αναμένεται να ξεκινήσει και φέτος η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια του νομού. Τα φροντιστηριακά μαθήματα εντός του σχολείου για τους μαθητές που έχουν ανάγκη δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν πριν τις αρχές Δεκεμβρίου. Η καθυστέρηση έναρξης μαθημάτων που θα μπορούσε να βοηθήσει στη στήριξη των μαθητών στα μαθήματα χωρίς οι γονείς να επωμίζονται το κόστος των ιδιωτικών φροντιστηρίων φαίνεται ότι περιορίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών να δηλώσουν συμμετοχή.

Πέρυσι στον νομό Μαγνησίας εγκρίθηκαν 17 σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας (ΣΚΕΔ). Την προηγούμενη χρονιά είχαν εγκριθεί 15 ΣΚΕΔ σε επίπεδο νομού, ωστόσο τα μαθήματα άργησαν να ξεκινήσουν, λίγες μόλις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα το μαθητικό δυναμικό που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει μαθήματα, να μειωθεί σημαντικά. Οι περισσότεροι μαθητές είχαν προγραμματίσει εξωσχολικές δραστηριότητες και ο αριθμός όσων τελικώς παρακολούθησαν μαθήματα ήταν πολύ πιο μικρός από αυτόν που αρχικά δηλώθηκε.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας γίνονται στο τέλος του διδακτικού ωραρίου, απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και αφορούν σε έξι μαθήματα νεοελληνική γλώσσα, αρχαία ελληνικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία και αγγλικά. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν το σύνολο των μαθημάτων ή να κάνουν επιλογή ποια θέλουν να παρακολουθήσουν. Αφορούν δε και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και έρχονται να προσφέρουν στήριξη σε αδύναμους στα μαθήματα μαθητές, οι γονείς των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια.

Ωστόσο όπως αναφέρουν στελέχη της εκπαίδευσης η διαδικασία κάθε χρόνο καθυστερεί. Αντί τα φροντιστηριακά μαθήματα να ξεκινούν παράλληλα με τη σχολική χρονιά, ξεκινούν αρχές Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα μαθητές να έχουν ήδη εγγραφτεί σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και οι γονείς να επωμίζονται το κόστος που θα μπορούσαν να είχαν εξοικονομήσει.

Σημειώνεται ότι μόλις χθες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πήρε στα χέρια της το σύνολο των αιτήσεων μαθητών ανά σχολείο, προκειμένου να αποφασιστεί πόσα ΣΚΕΔ θα λειτουργήσουν και στη συνέχεια θα βγει πρόσκληση για τη στελέχωση των τμημάτων με ωρομίσθιους και αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου