ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Bγάζουν σηκωτό από το σπίτι του άνδρα που αρνήθηκε να μπει σε δομή καραντίνας για covid

κίνα-bγάζουν-σηκωτό-από-το-σπίτι-του-άν-891626

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει άνδρες των αρχών ασφαλείας της Κίνας να σηκώνουν με τη βία και να παίρνουν από το σπίτι του άνδρα που αρνήθηκε να μπει σε εγκαταστάσεις απομόνωσης στην Κίνα, δημοσιεύει η εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ.

Οι άνδρες φορούν ειδική, λευκή, ολόσωμη φόρμα προστασίας κι έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και το κεφάλι τους. Έχουν αρπάξει τον άνδρα και προσπαθούν να τον βγάλουν έξω από το σπίτι του ενώ εκείνος γαντζώνεται από τον καναπέ και το παράθυρο, για να αντισταθεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Hangzhou, την πρωτεύουσα της επαρχίας Zhejang της Κίνας στα ανατολικά της χώρας. Δεν είναι σαφές πότε σημειώθηκε το περιστατικό, καθώς η Κίνα φέρεται να έχει χαλαρώσει κάπως τα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή της εξάπλωσης του covid.

Τα πολύ αυστηρά μέτρα εγκλεισμού και απομόνωσης, είναι το μέσο της πολιτικής μηδενικής ανοχής covid-19. Τα τόσο αυστηρά μέτρα ωστόσο έχουν προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις από τους πολίτες, οι οποίοι έχουν συχνά συγκρουστεί με την αστυνομία στην πόλη Hangzhu.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου