ΔΙΕΘΝΗ

Χακίμ Τζέφρις: Ο πρώτος Αφροαμερικάνος επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Βουλή

χακίμ-τζέφρις-ο-πρώτος-αφροαμερικάνο-854999

Ο Χακίμ Τζέφρις εξελέγη σήμερα νέος επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο πρώτος Αφροαμερικανός που αναλαμβάνει ένα τέτοιο αξίωμα στο Κογκρέσο.

Η εκλογή του Τζέφρις σηματοδοτεί επίσης την ανάδειξη μιας νεότερης γενιάς πολιτικών ηγετών στην 435μελή Βουλή και το τέλος της εποχής της Νάνσι Πελόζι. Το 2007 η Πελόζι έγινε η πρώτη γυναίκα που αναδείχθηκε πρόεδρος της Βουλής. Ο 52χρονος Νεοϋορκέζος θα αναλάβει τα καθήκοντά του όταν θα συγκροτηθεί σε Σώμα το 118ο Κογκρέσο των ΗΠΑ, στις 3 Ιανουαρίου.

Τι δήλωσε ο Τσακ Σούμερ

Λίγο πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, είπε ότι η εκλογή του Τζέφρις είναι «ένα σημείο καμπής στην Ιστορία των ΗΠΑ». Και οι δύο άνδρες κατάγονται από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ο Τζέφρις εκλέγεται βουλευτής εδώ και μια δεκαετία και είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στις 18 Νοεμβρίου. Η προεδρία της Βουλής, πάντως, θα περάσει στους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι μετά τις ενδιάμεσες εκλογές θα έχουν την πλειοψηφία στο σώμα αυτό.

Λίγα λόγια για τον Χακίμ Τζέφρις

Ο Χακίμ Τζέφρις, γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1970, στο Μπρόυκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και μεγάλωσε. Φοίτησε στο Λύκειο «Midwood High School» στο Μπρούκλιν, απ’όπου και αποφοίτησε το 1988. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μπίνγκχαμπτον, από το οποίο έλαβε πτυχίο (BA) το 1992 με διάκριση. Κατόπιν, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Δημόσια Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν της Ουάσινγκτον, λαμβάνοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα (MPP) το 1994. Στη συνέχεια, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, και έλαβε πτυχίο νομικής με διάκριση, το 1997.

Το 1998, ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση ως ασκούμενος δικηγόρος. Αρχικά εργάστηκε ως νομικός υπάλληλος στον ομοσπονδιακό δικαστή για την νότια περιοχή της Νέας Υόρκης Χάρολντ Μπέαρ. Από το 1998 έως το 2006, εργάστηκε ως δικηγόρος στην πολυεθνική δικηγορική εταιρεία «Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP». Το 2006, εξελέγη Μέλος της πολιτειακής Συνέλευσης της Νέας Υόρκης, από την 57η περιφέρεια. Επανεξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία, το 2008 και το 2010.

Στις εκλογές του 2012, ο Τζέφρις, εξελέγη Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 8η κογκρεσιακή περιφέρεια της Νέας Υόρκης, με ποσοστό 90% έναντι 8,6% του τότε Ρεπουμπλικανού ανθυποψήφιού του. Επανεξελέγη το 2014 (92%), το 2016 (93,3%), το 2018 (94,2%), το 2020 (84,8%) και το 2022 (72.5%).

Η 8η κογκρεσιακή περιφέρεια της Νέας Υόρκης που αντιπροσωπεύει ο Τζέφρις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, περιλαμβάνει περιοχές στο ανατολικό Μπρούκλιν και στο νοτιοδυτικό Κουίνς. Στις 3 Ιανουαρίου 2019, ανέλαβε την ηγεσία της Διάσκεψης των Δημοκρατικών Βουλευτών στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου