ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και ζημιές από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Δαμασκό

συρία-τουλάχιστον-τρεις-νεκροί-και-ζη-898003

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και προκλήθηκαν ζημιές όταν ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Αμυνας (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Αναχαίτισε πυραύλους

Νωρίτερα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας αναχαίτισε ισραηλινούς πυραύλους.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) στη Δαμασκό μετέδωσαν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι πύραυλοι είχαν στόχο ιρανικές βάσεις κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.

Σε πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στις 14 Μαΐου είχαν σκοτωθεί πέντε στρατιώτες.

Εκατοντάδες επιδρομές

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη γείτονά του, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις του συριακού στρατού, των ιρανικών δυνάμεων και της λιβανικής Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει τις επιθέσεις του στη Συρία, αλλά έχει τονίσει επανειλημμένως πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να επεκτείνει την επιρροή του στη Συρία.

Πυροδοτούμενος από την καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 500.000 ανθρώπους, έχει καταστρέψει τις υποδομές της χώρας και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ, in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου