ΔΙΕΘΝΗ

Περπατούσε στον δρόμο & μία καρέκλα έπεσε από ρετιρέ στο κεφάλι της – Μήνυση στον ιδιοκτήτη των 76ers

περπατούσε-στον-δρόμο-μία-καρέκλα-έπ-848132

Η πτώση μιας καρέκλας από τον 12όροφο ενός κτηρίου, λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη

Η πτώση μιας καρέκλας λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη, που μηνύει τώρα τον ιδιοκτήτη της ομάδας Philadelphia 76ers για το απρόσμενο και σοβαρό ατύχημα στο κέντρο της πόλης. Στις 25 Ιανουαρίου, η Άναμπελ Σεν περπατούσε ανυποψίαστη στον δρόμο θέλοντας να πάει στην πλατεία Union Square, όταν μία ξύλινη καρέκλα έπεσε από το ρετιρέ ενός πολυτελούς κτηρίου πάνω στο κεφάλι της, προξενώντας της κρίσιμες εγκεφαλικές βλάβες.

Η καρέκλα είχε πέσει από την ταράτσα ενός 12όροφου κτηρίου και συγκεκριμένα από ένα ρετιρέ που ανήκει στον Μάικλ Ρούμπιν, συνιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ του ΝΒΑ Philadelphia 76ers. Το βαρύ, lounge έπιπλο έπεσε με τρομερή δύναμη πάνω στην 24χρονη που υποβλήθηκε την ίδια μέρα σε κατεπείγον χειρουργείο.

Πριν το δυστύχημα, η Σεν είχε υποβάλλει αίτηση στην Ιατρική Σχολή του Harvard για μεταπτυχιακές σπουδές, δουλεύοντας παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα. Τρία χειρουργεία αργότερα, αγωνίζεται να ανακτήσει τις πνευματικές και κινητικές της λειτουργίες. «Το μέλλον είναι ακόμα αβέβαιο. Πραγματικά είναι τυχερή που ζει», λέει στο People ο δικηγόρος της Μπένεντικτ Μορέλι.

H Σεν έκανε μήνυση στην εταιρεία που έχει στην κατοχή της το ρετιρέ του 12 ορόφου, την GR Realty Holdings, η οποία ανήκει στον Ρούμπιν. Άλλοι εναγόμενοι είναι η εταιρεία διαχείρισης του κτηρίου και οι άνδρες που υπενοικίαζαν το ρετιρέ. Εκπρόσωπος του Ρούμπιν υποστήριξε στο NBC ότι μεγιστάνας έχει να ζήσει στο συγκεκριμένο κτήριο περισσότερο από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Σεν, το έπιπλο που δεν έχει τοποθετηθεί ασφαλώς στην ταράτσα, έπεσε εξαιτίας της αδιαφορίας και της αμέλειας των ιδιοκτητών ή/και όλων των υπολοίπων που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα της μήνυσης, χαρακτηρίζοντας την πτώση της καρέκλας από τον 12 όροφο «προβλέψιμο κίνδυνο», δεδομένων των ανέμων και των βροχών που σημειώνονται συχνά στην πόλη.

Το τμήμα ελέγχου κτηρίων της Νέας Υόρκης έκοψε πρόστιμο 6.250 δολαρίων στους υπεύθυνους του κτηρίου και η υπόθεση αναμένεται να συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος για να συμβεί αυτό», λέει ο Μορέλι. «Ο κ.Ρούμπιν και οι υπόλοιποι εναγόμενοι έπρεπε να έχουν προβλέψει ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί. Υπάρχει αμέλεια. Δεν ήταν κάποια καταστροφή. Θα λογοδοτήσουν».

Με πληροφορίες από People

Πηγή: www.lifo.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου