ΔΙΕΘΝΗ

Με κατάθλιψη η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα: Τι είπε δημοσίως

με-κατάθλιψη-η-πρώην-πρώτη-κυρία-των-ηπ-755865

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα είπε σήμερα πως πάσχει από “ελαφρά κατάθλιψη” εξαιτίας της καραντίνας για την πανδημία Covid-19 και τις μάχες για φυλετική δικαιοσύνη στη χώρα της, αλλά και εξαιτίας της “υποκρισίας” της διοίκησης Τραμπ.

Η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις αυτές στο τελευταίο κατά σειρά επεισόδιο των podcast της, που προβλήθηκε σήμερα στο Spotify.

“Ξυπνάω μέσα στη νύχτα, διότι κάτι με ανησυχεί ή γιατί αισθάνομαι ένα βάρος”, εξήγησε η ίδια.

“Προσπάθησα να κάνω αθλήματα, όμως υπήρξαν περίοδοι κατά τη διάρκεια αυτής της καραντίνας που απλά δεν είχα την ψυχική δύναμη”.

Η 56χρονη Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε, επίσης, ότι “είχε τα συναισθηματικά πάνω και κάτω της που όλος ο κόσμος νιώθει”. Στιγμές “κατά τις οποίες δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου”.

“Δεν είναι μια εποχή κατά την οποία ανθίζουμε πνευματικά”, συμπλήρωσε. “Γνωρίζω ότι περνάω μια μορφή ελαφράς κατάθλιψης”. “Όχι μονάχα λόγω της καραντίνας, αλλά επίσης λόγω των φυλετικών μαχών. Και το να βλέπει κανείς αυτή τη διοίκηση, την υποκρισία της, μέρα με την ημέρα, είναι αποκαρδιωτικό”.

Οι ΗΠΑ υπήρξαν τους τελευταίους μήνες θέατρο πρωτόγνωρων αντιρατσιστικών διαδηλώσεων, τις οποίες προκάλεσε ο θάνατος του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαΐου από έναν λευκό αστυνομικό. Επιπλέον, η πρώην Πρώτη Κυρία είπε στο podcast της ότι είναι “εξαντλητικό” να “ξυπνάς και να βλέπεις μια ακόμη νέα ιστορία για έναν μαύρο… που δέχθηκε απάνθρωπη συμπεριφορά, τραυματίστηκε ή κατηγορήθηκε εσφαλμένα για κάποιον”.

“Και αυτό οδηγεί σε ένα βάρος που δεν έχω αισθανθεί καμία στιγμή στη ζωή μου”. “Βρισκόμαστε σε μια μοναδική στιγμή της ιστορίας μας”. “Διανύουμε κάτι που κανείς δεν το έχει ζήσει στη ζωή του”.

Μια διαδρομή από τον Λευκό Οίκο στην επώδυνη καραντίνα

Από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες στον κόσμο, η τέως πρώτη κυρία των ΗΠΑ, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη διάρκεια της δεκαετούς διαμονής της στον Λευκό Οίκο, η Μισέλ Ομπάμα, είδε τη ζωή της να αλλάζει δραματικά. Η οικογένεια προσπαθεί να επανέλθει σε ένα βηματισμό που όπως η ίδια έχει ομολογήσει στο ντοκιμαντέρ για το βιβλίο της Becoming που έσπασε όλα τα ρεκόρ πωλήσεων στον κόσμο, “δε θα είναι ποτέ η ίδια”.

Η Μισέλ Ομπάμα ξέρει ότι δε μπορεί να ζήσει πλέον μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αφού έχει αναδειχθεί σε μια από τις πιο εμβληματικές και συναρπαστικές γυναίκες της εποχής μας. Με αδιαμφισβήτητη ειλικρίνεια και πνευματώδη ζωντάνια περιγράφει στο βιβλίο της τους θριάμβους και τις απογοητεύσεις της, δημόσιες και ιδιωτικές, ξεδιπλώνοντας ολόκληρη την ιστορία της όπως την έχει ζήσει – με τις δικές της λέξεις και υπό τους δικούς της όρους.

Όμως με την έναρξη της καραντίνας τα φώτα χαμήλωσαν και τα χειροκροτήματα σταμάτησαν. Οι Ομπάμα, κλεισμένοι στο σπίτι τους όπως όλος ο πλανήτης, ενδοσκοπούσαν αλλά και ανησυχούσαν βαθιά για μια Αμερική που μεταμορφωνόταν σε τόπο που δεν αναγνώριζαν και γρήγορα κατείχε το θλιβερό ρεκόρ της χώρας που θρηνούσε εκατομμύρια κρούσματα και εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς μέσα σε ένα περιβάλλον βίαιων φυλετικών ταραχών. Ως Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών – η πρώτη Αφροαμερικανή που υπηρέτησε σε αυτό το αξίωμα – η Ομπάμα συνεισέφερε στη δημιουργία του πιο φιλόξενου και χωρίς αποκλεισμούς Λευκού Οίκου στην ιστορία και παράλληλα εδραιώθηκε ως ισχυρός υποστηρικτής για τις γυναίκες και τα κορίτσια στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο, κάτι που είδε να καταρρέει πολύ γρήγορα.

Κάτω από την αδυσώπητη ματιά των ΜΜΕ και μέσα σε ένα περιβάλλον ασφυκτικό, η Μισέλ Ομπάμα άρχισε να υποφέρει από αϋπνίες. Η κατάθλιψη είχε μόλις κάνει την επίσκεψή της στο σπίτι αυτής της δυναμικής προσωπικότητας.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου