ΔΙΕΘΝΗ

Υπόθεση Μαντλίν: Πώς ο 43χρονος παιδόφιλος ξέφυγε από το κάδρο των ερευνών

υπόθεση-μαντλίν-πώς-ο-43χρονος-παιδόφιλ-53035

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι πορτογαλικές Αρχές, είχαν αφήσει εκτός των 600 βασικών υπόπτων για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν τον Μάιο του 2007, έναν σεσημασμένο παιδόφιλο, τον 43χρονο Γερμανό, που τελικά συνελήφθη.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 7 ετών σε φυλακές της βόρειας Γερμανίας για βιασμό, καταδόθηκε στις Αρχές από έναν φίλο του στον οποίο αποκάλυψε ότι γνώριζε τι συνέβη στην μικρή Μάντλιν.

Κι ενώ όλα αυτά έχουν γίνει γνωστά, οι πορτογαλικές Αρχές θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους Βρετανούς και τους Γερμανούς αστυνομικούς, γιατί ο 43χρονος δεν ήταν στην λίστα των 600 υπόπτων, παρά το εγκληματικό παρελθόν του με ασέλγειες και σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών και πώς έφυγε μέσα από τα χέρια τους λίγο μετά την εξαφάνιση της μικρής Μάντλιν το 2007.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ο Γερμανός είχε περιγράψει με λεπτομέρειες την απαγωγή της Μάντλιν σε έναν φίλο του, ενώ έπιναν σε ένα μπαρ στις 3 Μαΐου 2017, δηλαδή την 10η επέτειο της εξαφάνισης του παιδιού, όταν είδε ένα αφιέρωμα στην τηλεόραση. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τού έδειξε κι ένα βίντεο, όπου βίαζε μια γυναίκα.

Σημειώνεται πως ο 43χρονος Μπρύκνερ είχε περιληφθεί στην έρευνα για την εξαφάνιση της 3χρονης Μαντλίν “ως πρόσωπο ενδιαφέροντος” από τη Σκότλαντ Γιαρντ σε μια αναψηλάφηση της υπόθεσης το 2011. Αλλά δύο χρόνια αργότερα, ο Γερμανός παιδόφιλος χάθηκε από το κάδρο μέχρι το 2017, που θεωρήθηκε και βασικός ύποπτος.

Όταν η Σκότλαντ Γιαρντ ξεκίνησε την αναψηλάφιση της υπόθεσης, αναλύθηκαν κάποια στοιχεία, ανάμεσά τους και τα δεδομένα από κινητά τηλέφωνα στο θέρετρο της Πορτογαλίας, απ’ όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν πριν από 13 χρόνια.

Η πορτογαλική αστυνομία δεν είχε ανακαλύψει σε ποιους ήταν καταχωρημένα τα δύο κινητά τηλέφωνα, δηλαδή το ένα που χρησιμοποίησε ο 43χρονος -σήμερα- Γερμανός και το άλλο του συνομιλητή του στο διάρκειας περίπου 30 λεπτών τηλεφώνημα, μετά την εξαφάσνιση του παιδιού. Στο μεταξύ όμως, είχαν περάσει έξι χρόνια από την εξαφάνιση και ήταν δύσκολο να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες τηλεφώνων που είχαν αγοραστεί πριν από τόσο μεγάλο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπρίκνερ έχει 17 καταδίκες στη Γερμανία για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, παιδική πορνογραφία, επιθέσεις, διαρρήξεις, κλοπές, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και διακίνηση ναρκωτικών. Το πρώτο του αδίκημα το διέπραξε στα 15 του χρόνια. Μπαινόβγαινε στην φυλακή όπου και βρίσκεται πάλι αυτή την περίοδο μετά την σύλληψη του στο Μιλάνο καθώς είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Κίνδυνος να αποφυλακιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αποφυλακιστεί μέσα στο σαββατοκύριακο, όπως αναφέρουν διεθνή Μέσα. Συγκεκριμένα, όπως είναι ήδη γνωστό, ο σεσημασμένος παιδόφιλος εκτίει ποινή κάθειρξης σε φυλακή του Κιέλου στη Γερμανία μετά την περσινή καταδίκη του για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας στο θέρετρο Αλγκάρβε, 18 μήνες πριν χαθούν τα ίχνη της Μαντλίν.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, πιθανόν να αφεθεί ελεύθερος εντός των επόμενων ημερών, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού μπορεί να γίνει η αναστολή της ποινής του. Την ίδια στιγμή, οι Αρχές προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι ήταν αυτός που άρπαξε το τρίχρονο κορίτσι πριν από 13 χρόνια. Γερμανική εφημερίδα υποστήριξε ότι ο 43χρονος έχει εκτίσει σημαντικό μέρος της ποινής του και ενδέχεται να βγει από τη φυλακή, αν το αποφασίσει το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου