ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης βοηθούν στην επιβράδυνσή του κορωνοϊού

αυστραλία-τα-μέτρα-κοινωνικής-αποστα-141261

Ο ρυθμός μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στην Αυστραλία έχει μειωθεί στο ήμισυ τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, ενώ ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν επιπλέον 1,1 δισεκ. δολάρια Αυστραλίας (680 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) για την επέκταση της τηλεϊατρικής και άλλων ιατρικών υπηρεσιών.

Ο Μόρισον δήλωσε ότι η ημερήσια αύξηση τις τελευταίες ημέρες κυμάνθηκε περί το 13-15% από 25-30% πριν από μία εβδομάδα, γεγονός που δείχνει ότι αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. «Καταγράφονται ακόμη αρκετά υψηλά ποσοστά αύξησης, καμία αμφιβολία γι’ αυτό», αναγνώρισε ο Μόρισον, σε δηλώσεις του οι οποίες αναμεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας του.

Ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε στην ίδια ενημέρωση ότι υπάρχουν κάποια «θετικά πρώτα στοιχεία για εξομάλυνση της καμπύλης» εξάπλωσης της COVID-19. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας, έχουν καταγραφεί 3.809 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Αυστραλία έως νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), δηλαδή 431 περισσότερα από χθες.

Δεκατέσσερις θάνατοι θεωρείται πως οφείλονταν στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ακόμη δύο θανάτους σήμερα το πρωί.

Τα δύο τρίτα των κρουσμάτων στην Αυστραλία έχει εντοπιστεί ότι οφείλονται σε επαφές με ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι τα επιπλέον κονδύλια για την υγεία θα ενισχύσουν τις δαπάνες για τις υπηρεσίες τηλεϊατρικής, την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ενώ στόχος είναι δοθεί στήριξη στους «πλέον ευάλωτους» Αυστραλούς.

Οι δαπάνες αυτές είναι επιπρόσθετες των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί προκειμένου η οικονομία να μπορέσει να αντέξει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Ο Μόρισον δήλωσε ότι σε κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει αργότερα σήμερα, θα εξεταστεί η χορήγηση περαιτέρω βοήθειας.

Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στη Νέα Ζηλανδία από τον ιό

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο που οφείλεται στον κορωνοϊό.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης αυξήθηκε κατά 63 για να φθάσει τα 514 συνολικά, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του τμήματος δημόσιας υγείας στο υπουργείο Υγείας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ.

Κατά τον Μπλούμφιλντ, υπέκυψε μια ασθενής περίπου 70 ετών, που αρχικά είχε διαγνωστεί πως είχε γρίπη.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου