ΔΙΕΘΝΗ

ΣΟΚ! Νεκρός ο Κόμπι Μπράιαντ από συντριβή ελικοπτέρου

σοκ-νεκρός-ο-κόμπι-μπράιαντ-από-συντρι-223003

Είναι ένα παγκόσμιο σοκ. Ενας αθλητής επί χρόνια ανίκητος, ένας αστέρας στην πόλη των αστεριών και των αγγέλων, το Λος Αντζελες, ένα παγκόσμιο σύμβολο των σπορ και όχι μόνο έχασε τη ζωή του, ξαφνικά, σε μια πτήση ρουτίνας.

Ο υπέροχος Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος μόλις το Σάββατο έχασε την τρίτη θέση στον πίνακα των σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ από τον Λεμπρόν Τζέιμς, δεν είναι πια μαζί μας.

Το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος, πρωί ώρα Λος Αντζελες) σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερό του συνετρίβη στη νότια Καλιφόρνια, δυτικά της κοιλάδας του Σαν Φερνάντο, κοντά στην πόλη Καλαμπάσας.

Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν, αρχικά στο Variety και έπειτα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, πως ο θρύλος των Λος Αντζελες Λέικερς ήταν παρών στη μοιραία πτήση και άφησε την τελευταία του πνοή.

Επίσης στο μοιραίο ελικόπτερο ήταν η 13χρονη κόρη του Μπράιαντ, Τζιάνα Μαρία Ονόρε, πιο γνωστή ως GiGi. Η σύζυγος του Κόμπι, Βανέσα, δεν ήταν στο ελικόπτερο, το οποίο ήταν τύπου Sikorsky S-76B και είχε κατασκευαστεί το 1991.

2010: Ο Κόμπι Μπράιαντ κρατά στην αγκαλιά του την GiGi – δίπλα του η Βανέσα με την άλλη κόρη τους, Νατάλια (Reuters)

Το TMZ, το πρώτο ΜΜΕ που ανέφερε το συμβάν, είπε πως ουδείς από τους πέντε επιβαίνοντες επέζησε. Στο μοιραίο ελικόπτερο ήταν επίσης μια συναθλήτρια της GiGi, o πατέρας της και ο πιλότος…

Το ελικόπτερο συνετρίβη περίπου στις 10 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, λίγα μέτρα πιο μακριά από τις κατοικίες που βρίσκονται εκεί. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν μια μεγάλη μπάλα φωτιάς στον αέρα. «Κανείς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει από αυτό» είπε ένας στο LANBC.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ο Μπράιντ και η συνοδεία του είχαν επιβιβαστεί στο ελικόπτερο για να μεταβούν για προπόνηση στην Mamba Academy (σχολή που έχει ονομαστεί με το προσωνύμιό του, «Black Mamba») στο Θάουζαντ Οουκς της Καλιφόρνια.

Το μοιραίο ελικόπτερο απογειώθηκε το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) από το αεροδρόμιο Τζον Γουέιν, νότια του Λος Αντζελες και πέταξε με κατεύθυνση βορειοδυτικά. Συνετρίβη λίγο πριν τις 10 π.μ. κοντά στο Καλαμπάσας.

Η μοιραία πτήση (πηγή: LA Times)

O Kόμπι Μπράιαντ γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1978. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα με τους Λος Αντζελες Λέικερς (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), αναδείχθηκε δύο φορές MVP των τελικών (2009, 2010), μία φορά MVP της κανονικής περιόδου (2008) και συμμετείχε 18 φορές στο All Star Game.

Οταν αποχώρησε από την ενεργό δράση, το 2016 ύστερα από 20 χρόνια στα γήπεδα του ΝΒΑ, μετρούσε 33.643 πόντους, περισσότερους και από τον μοναδικό Μάικλ Τζόρνταν, του οποίου υπήρξε ο διάδοχος.

Ο μέγας Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, θρύλος και αυτός των Λέικερς και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, θρήνησε τον χαμό του Μπράιαντ. «Ο περισσότερος κόσμος θα θυμούνται τον Κόμπι ως έναν υπέροχο αθλητή που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά μπασκετμπολιστών. Αλλά εγώ θα τον θυμάμαι για πάντα ως έναν άνδρα που ήταν κάτι πολύ περισσότερο από αθλητής» έγραψε στο Twitter.

Αναμενόμενα η είδηση του θανάτου του Μπράιαντ προκάλεσε σοκ στις ΗΠΑ. Η εικόνα του γέμισε τις οθόνες στα γήπεδα, όχι μόνο του ΝΒΑ αλλά και άλλων αθλημάτων —ήταν άλλωστε Κυριακή μεσημέρι όταν άρχισε να γίνεται γνωστή η απώλεια.

Ενός λεπτού σιγή στο Ορλάντο της Φλόριντα σε αγώνα του αμερικανικού φούτμπολ (Kirby Lee-USA TODAY Sports)

Πηγή: Protagon.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου