ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος : 19χρονη Βρετανίδα περιγράφει «τον βιασμό της» από τους 12 Ισραηλινούς

κύπρος-19χρονη-βρετανίδα-περιγράφει-τ-280605

Με λεπτομέρειες περιέγραψε για πρώτη φορά ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου της Αμμοχώστου η 19χρονη βρετανίδα τον κατ’ ισχυρισμό της ομαδικό βιασμό που υπέστη από 12 Ισραηλινούς.

«Επίθεση»

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η 19χρονη χρησιμοποίησε τη λέξη «επίθεση» για να περιγράψει τα γεγονότα που κατά την ίδια συνέβησαν στο ξενοδοχείο της Αγίας Νάπα με τους 12 Ισραηλινούς, τον περασμένο Ιούλιο.

Η 19χρονη φέρεται να είπε στο δικαστήριο ότι είχε συμφωνήσει να έρθει σε ερωτική επαφή με τον 21χρονο Σαμ, τον οποίο είχε γνωρίσει τις προηγούμενες ημέρες.

Κάποια στιγμή, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου έκαναν έρωτα, μπήκαν οι φίλοι του 21χρονου, ο οποίος της πρότεινε ομαδικό σεξ, κάτι που η ίδια αρνήθηκε και προσπάθησε να τους διώξει.

«Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα»

Αφού έφυγαν οι υπόλοιποι, η 19χρονη ισχυρίζεται ότι ο 21χρονος Ισραηλινός της ζήτησε να ξαπλώσει στο κρεβάτι, πήρε τα γόνατά της και τα τοποθέτησε στους ώμους του.

Στη συνέχεια, επέστρεψαν οι φίλοι του, φωνάζοντας στα εβραϊκά.

«Ακούγονταν πολλές φωνές. Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Προσπάθησα να σηκώσω το κεφάλι μου αλλά οι φίλοι του μπήκαν μέσα και φώναζαν.

Προσπάθησα να κλείσω τα πόδια μου. Προσπάθησα να σηκώσω τους ώμους μου. Δεν ξέρω πόσοι με βίασαν. Δεν μπορούσα να δω», φέρεται να δήλωσε στο δικαστήριο.

Η νεαρή Βρετανίδα, ανέφερε επίσης ότι κατάφερε να ελευθερωθεί όταν ο 21χρονος Ισραηλινός πήγε να πάρει προφυλακτικό και σταμάτησε να πιέζει τους ώμους της.

«Πρόφτασα και έβαλα το σορτς μου»

«Πρόφτασα και έβαλα το σορτς μου. Υπήρχαν πολλές φωνές. Ετρεξα και όλοι έτρεχαν γύρω μου», είπε.

Επιχείρησε να φύγει από το ξενοδοχείο και δύο από τους Ισραηλινούς προσπάθησαν να μπλοκάρουν τον δρόμο της, αλλά κατάφερε να ξεφύγει όταν εντόπισε έναν φίλο της, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Στη συνέχεια πήγε σε κοντινή κλινική, εξετάστηκε από γιατρούς και κάλεσε την αστυνομία. «Ημουν τόσο τρομαγμένη που λιποθύμησα δύο φορές», συμπλήρωσε.

Τί προηγήθηκε

Στις 28 Νοεμβρίου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ανακοίνωσε την απόφασή του για δίκη στην υπόθεση δημόσιας βλάβης σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη 19χρονη, η οποία κατηγορείται για ψευδή καταγγελία ομαδικού βιασμού της από τους 12 Ισραηλινούς.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό των συνηγόρων της ότι η κατάθεσή της στις 28 Ιουλίου ήταν προϊόν πίεσης από πλευράς της κυπριακής αστυνομίας και ο δικαστής απεφάνθη ότι αυτό δεν τεκμηριώνεται.

Βίντεο που βρέθηκε σε κινητό τηλέφωνο ενός εκ των 12 Ισραηλινών, τον περασμένο Απρίλιο στην Κύπρο, μετέτρεψε τη νεαρή γυναίκα από θύμα σε κατηγορούμενη για ψευδή καταγγελία και δημόσια βλάβη.

Οπως κατατέθηκε στο δικαστήριο από την Αστυνομία, στο βίντεο φαίνεται η 19χρονη να κάνει συναινετικό σεξ με Ισραηλινό και οι υπόλοιποι να βρίσκονται γύρω από το κρεβάτι και να παρακολουθούν.

Το βίντεο κατέδειξε ότι δεν υπήρξε βιασμός, κάτι που συνέχισε να αμφισβητεί η ίδια και η υπεράσπισή της, υποστηρίζοντας πως η Αστυνομία θέλησε να την μετατρέψει σε κατηγορούμενη.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου